Mainos

Facebook pakottaa pian historiasi näkyviin - halusit tai et

Facebook alkaa pian vaatia palvelun käyttäjiä siirtymään Timeline-ominaisuuteen. Timelinen tarkoitus on tehdä käyttäjän historiasta näkyviin eräänlainen leikekirja, jossa näkyy helpossa muodossa käyttäjän Facebook-historian koko kirjo kuvista ja linkeistä pitämisen kohteisiin.

Tähän mennessä Timelineen siirtyminen on ollut vapaaehtoista.

The Washington Post kertoo verkkosivuillaan, että ensi tiistaista lähtien Facebook alkaa ilmoittaa käyttäjilleen heillä olevan viikko aikaa siistiä profiilinsa, ennen kuin Timeline aktivoituu heillä automaattisesti päälle. Ilmoituksia lähetetään käyttäjille asteittain lähiviikkojen aikana.

Jossakin vaiheessa myös sellaiset tilit, joilla ei ole pitkään aikaan kirjauduttu Facebookiin, vaihtuvat automaattisesti Timelineen.

Tämä ei ole monelle mieluinen muutos, mutta Timeline ei kuitenkaan paljasta mitään sellaista, mikä ei olisi ollut käyttäjällä jaossa menneisyydessä. Näihin tietoihin on jo nykyiselläänkin päässyt, mutta Timeline räväyttää kaikki selvemmin näkyville.

Timeline ei huomioi ystärinkisi laajentumista, joten esimerkiksi vuosia sitten pienelle ystäväpiirille jaettu juhlintakuva tulee nyt myös pomosi näkyville, jos olet lisännyt hänet myöhemmin rinkiisi.

Facebookin antama viikon armonaika ilmoituksesta lähtien kannattaa siis käyttää hyödyksi, mikäli haluaa piilottaa vanhoja kuvia ja muuta tavaraa palvelusta.

Washington Postin mukaan saattaa olla kätevintä lähteä selaamaan toimiaan vanhimmista viesteistään lähtien. Niiden kanssa kannattaa olla eniten varuillaan, koska aikanaan käyttäjällä oli syytä olettaa, että vain muutamat läheiset ystävät tulevat näkemään niitä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.