Mainos

Facebook näytti taas voimansa - Suutarilan paloperheille tulvii apua

Helsingin Suutarilan eilisessä tulipalossa tuhoutui 12 kotia. Perheet ovat saamassa huomenna lahjoitusvaatteita ja -leluja, joita on saatu kerättyä valtavasti eilen perustetulla Facebook-ryhmällä.

Näin apua esimerkiksi Helsingissä:

Palopaikalla johtovastuu on pelastuslaitoksella, joka kutsuu paikalle sosiaalipäivystyksen. Sosiaalipäivystys auttaa hankkimaan välttämätöntä apua, esimerkiksi vaippoja, sekä järjestää tarvittaessa hätämajoituksen. Myös kriisiapua tarjotaan halukkaille. Kotivakuutuksen kautta haetaan taloudellista apua omasta vakuutusyhtiöstä. Sosiaaliyksikössä harkitaan myös toimeentulotukea.

–Emme tarvitse enää vaatteita kotinsa tulipalossa menettäneille. Lajittelemme niitä tänään taloyhtiön kerhohuoneella, joka ei palanut, ja jo huomenna samassa pihapiirissä asuva ystävämme jakaa ne tarvitseville perheille, Facebook-apuryhmän perustanut Riina Iljin kertoo.

Myös leluja on saatu, mutta niitä otetaan yhä vastaan. Palaneessa talossa asui useita lapsiperheitä. 

Iljin ei tunne autettavia.

– Meillä oli hätä ystävästämme, että onko hänen kotinsa palanut, ja kun kuulimme koko vastapäisen luhtitalon tuhoutuneen, kysyimme, voimmeko auttaa jotenkin ja päätimme sitten auttaa näin, Iljin jatkaa.

Hänen kanssaan ryhmän perusti Niina Nilsen.

– Kotinsa menettäneet asuvat nyt joko sukulaistensa tai ystäviensä luona tai sosiaaliviraston hätämajoituksessa. Kun he saavat pysyvämmän asunnon, katsomme sitten, miten huonekaluapu järjestetään.

Auttajat ovat riemuissaan siitä, miten Facebook näytti taas voimansa.

– Mutta miten me saisimme ihmiset vavahtumaan auttamaan, kun ei tapahtu suurta tragediaa? Miten me jakaisimme hyvää? Monet elävät valtavan pienillä tuloilla ja rahat eivät oikein riitä ruokaankaan, Iljin pohtii.

Jos näiden paloperheiden keräyksestä jää yli tavaraa, se lahjoitetaan edelleen esimerkiksi Hope-järjestölle.   

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.