Facebook myönsi sallineensa liikaa naisvihaa

Yhteisöpalvelu Facebook on myöntänyt suhtautuneensa liian sallivasti naisiin kohdistuvaan vihapuheeseen. Facebook lupaa ryhtyä toimiin, jotta palvelussa kiertäisi vähemmän esimerkiksi naisten hakkaamista, raiskaamista tai tappamista ihannoivia viestejä.

Yhdysvaltalainen kansalaisjärjestö WAM alkoi viime viikolla kampanjoida saadakseen Facebookin muuttamaan toimintatapojaan. Kampanja on herättänyt suuren huomion muun muassa Twitterissä, jossa aiheetta puidaan #FBRape-keskusteluketjussa.

BuzzFeed-mediasivusto kokosi esimerkkejä naisiin kohdistuvasta Facebook-vihapuheesta. Ruutukaappauksissa nähdään esimerkiksi kuva, jossa nuori nainen näyttää olevan työnnetty portaita alas. Kuvan päällä on englanniksi teksti "Ensi kerralla älä hankkiudu raskaaksi".

Toisessa ruutukaappauksessa naisen suu on suljettu ilmastointiteipillä ja kuvateksti kehottaa teippaamaan ja raiskaamaan. Kuvan alla on Facebookin vastaus käyttäjälle, joka on pyytänyt yhteisöpalvelua poistamaan kuvan. Vastauksessa todetaan, ettei kuva täytä Facebookin vihapuheen kriteerejä.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat