Facebook listasi parhaat pelit - mukana kolme suomalaista

Suomalaispelit menestyivät, kun Facebook listasi kuluvan vuoden suosituimmat pelit. Vertailussa olivat mukana niin Facebookissa pelattavat pelit kuin siihen kytketyt mobiilipelit.

Suomalaisyhtiö Rovion Angry Birds Friends ylsi listauksessa viidenneksi. Toisen kotimaisen firman Supercellin Clash of Clans oli kahdeksas ja Hay Day yhdestoista.

Sijoitus vertailussa määräytyi pelaajien arvioiden ja sitoutumistason perusteella.

Vertailussa asetettiin järjestykseen 25 parasta peliä. Ensimmäiseksi sijoittui musiikkiaiheinen SongPop Ranskasta. Toisena on espanjalaisyhtiön Dragon City ja kolmantena brasilialaisfirman Bike Race.

Facebookin peliasiantuntija Julien Codorniou sanoo STT:lle, ettei yllättynyt suomalaispelien hyvistä sijoituksista. Hän tunsi yhteistyön perusteella jo ennestään Rovion ja Supercellin taidot. Facebookissa on huomattu, että Suomesta on nousemassa uusi pelinkehittäjäsukupolvi.

– On poikkeuksellista, että yhdestä maasta sijoittuu näin monta peliä näin hyvin. Suomi on ainoa tällainen maa.

Facebook listasi suosituimmat pelit nyt toisen kerran. Viime vuonna listalla oli vain yhden eurooppalaisyhtiön peli, kun tänä vuonna puolet oli eurooppalaisfirmojen kehittämiä. (MTV3 - STT)

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat