Mainos

Facebook ja Skype yhdistymässä voimakaksikoksi?

Yhteisöpalvelusivusto Facebookin kerrotaan valmistautuvan tiiviiseen yhteistyöhön nettipuheluyhtiö Skypen kanssa. Wall Street Journal kertoo All Things Digital -blogissaan, että yhteistyön tuloksena yhtiöiden suositut palvelut integroituvat saumattomasti keskenään. Blogisivu viittaa uutisessaan "asiaa lähellä oleviin lähteisiinsä".

Skypellä on 560 miljoonaa rekisteröityä käyttäjää ja Facebookilla 500 miljoonaa käyttäjää. Palveluiden saumaton yhteistyö koskee siis valtavaa määrää käyttäjiä. Yhteistyöhön kuuluu blogisivun tietojen mukaan SMS-viestien lähettäminen ja puheluiden soittaminen Facebook-ystäville Skypellä, joka puolestaan hyödyntää Facebook Connect -kirjautumispalvelua. Facebookin käyttö Skypessä mahdollistaisi myös videochatin integroimisen.

Siirto on luonteva Facebookille, joka tähtää laajasti käyttäjiensä keskeiseksi viestintäalustaksi. Facebook ja Skype ovat testanneet jo aiemmin pienimuotoista yhteystietoihin liittyvää integraatiota keskenään. Ja koska Facebookilla ei ole ollut aikeita luoda internet-puheluihin liittyvää palvelua itsenäisesti, niin yhtiön kääntyminen verkon puhelujohtaja Skypen puoleen on ilmeistä.

Skypelle tiivis yhteistyö Facebookin kanssa on myös erittäin tärkeää. Skype hallitsee online-puheluita, mutta sen tarvitsee olla läsnä siellä, minne käyttäjät ovat liikkumassa, kuten kohti Facebookia. Facebookille siirto antaa kansainvälistä vetoapua, sillä Skype on erittäin suosittu palvelu Yhdysvaltojen ulkopuolella.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.