Mainos

Facebook hyökkäämässä huijareita vastaan

Yhteisöpalvelusivusto Facebook on nostanut oikeusjuttuja palvelussa viime kuukausina liikkuneita huijauksia vastaan. Haasteissa syytetään kahta yhdysvaltalaista miestä ja yhtä kanadalaista markkinointiyritystä Facebookin käyttäjien huijaamisesta markkinointisivustoille.

Teknologiasivu CIO.com kertoo, että haasteilla hyökätään Facebookissa suuria ongelmia aiheuttaneeseen ilmiöön - Palvelun tukkiviin "liian hyvää ollakseen totta tarjouksiin". Viestejä levittävät yleensä eteenpäin herkkäuskoiset käyttäjät. Uhreja pyydetään usein lähettämään kaupallisia viestejä ystävilleen saadakseen lahjakortteja tai vaikkapa ilmaisia iPad-tabletkoneita. Luvatut edut ovat kuitenkin usein valheellisia tai ne edellyttävät kirjautumaan kalliisiin online-palveluihin.

Facebook syyttää Las Vegasista kotoisin olevaa miestä huijausverkkosivujen suunnittelusta. Sivuilla oli väärennettyjä Facebookin "dislike" nappuloita. Nappulat johtivat uhrit kaupallisille sivuille. Mies sai rahaa yrityksiltä kaupallisille sivuille suuntaamansa liikenteen perusteella.

Toinen syytetyistä miehistä on kotoisin New Yorkista. Häntä syytetään väärennetyn "Facebook Gold Account" -tilin luomisesta. Tämän kautta uhrit ohjautuivat myös markkinointisivuille. Facebookin syytösten mukaan mies tienasi 170 000 dollaria yhdeltä markkinointiyhtiöltä, jonka sivuille hän oli huijannut käymään 388 000 Facebookin käyttäjää.

Kanadalaista yritystä syytetään puolestaan ihmisten rohkaisemisesta epäilyttäviin markkinointikikkailuihin Facebookin kautta. Yhtiö oli vakuuttanut yhteistyöjäsenikseen liittyneille käyttäjille, että heidän menetelmänsä ovat lainmukaisia. Jäsenet loivat Facebook-sivuja joissa mainostettiin ilmaisia lahjakortteja ja iPadeja. Sivuille menneet uhrit puolestaan ohjattiin sivuille, jotka keräävät henkilökohtaisia tietoja, todetaan Facebookista.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja