Mainos

Facebook antaa uhata julkkiksia tappamisella

Facebook ilmoittaa poistavansa yksityishenkilöihin kohdistuneet uhkaukset, mutta julkisuuden henkilöiden kohdalla sama sääntö ei tunnukaan pätevän, kertoo The Huffington Post -sivusto.

Esimerkiksi Yhdysvalloissa murhasyytteestä vapautettua George Zimmermania uhkailevien Facebook-sivujen on annettu pysyä yhteisöpalvelussa.

Facebookin yhteisönormeissa tappouhkauksista sanotaan näin:

Turvallisuus on Facebookissa etusijalla. Poistamme sisällön ja voimme ilmoittaa asiasta viranomaisille, jos havaitsemme todellisen fyysisen vahingonteon riskin tai suoran uhan julkiselle turvallisuudelle. Kaikki uskottavat uhkaukset muita kohtaan tai väkivaltaisten tekojen järjestäminen todellisessa maailmassa ovat kiellettyjä.––

Tappouhkauksia suoltava Facebook-ryhmä siis poistetaan, jos sen kohteena on yksityishenkilö. Yhteisönormien mukaan George Zimmermanin kaltaiseen ihmiseen sääntö ei välttämättä päde.

––Käyttäjät saavat puhua vapaasti yleisesti kiinnostavista aiheista ja ihmisistä, mutta ryhdymme toimiin aina, kun saamme ilmiantoja yksityishenkilöihin kohdistuvasta loukkaavasta käyttäytymisestä.––

Ainakin nimessään tappamisella uhkailevia ryhmiä on tehty useista julkisuuden henkilöistä, kuten laulaja Justin Bieberistä ja One Direction -bändistä.

Useita Zimmermania uhkaavia ryhmiä on myös poistettu, mutta ei ole tietoa, ovatko siihen syynä muut sääntörikkomukset tai ryhmän ylläpitäjän oma poistopäätös.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.