Mainos

Facebook-ahtaajista henkilöstöpalveluyhtiö

Facebookiin perustettu värväysryhmä on muuttumassa henkilöstöpalveluja välittäväksi yhtiöksi. Ryhmän perustaneen puuhamiehen Aki Kakon mukaan tällä hetkellä viitisensataa ihmistä haluaisi työllistyä heidän kauttaan. Facebook-ryhmässä on edelleen nelisentuhatta jäsentä.

- Olemme päättäneet juuri hetki sitten perustaa henkilöstöpalveluyhtiön, kertoi Aki Kakko MTV:n uutisille iltapäivällä puoli neljän aikaan.

Kakon mukaan alkuvaiheessa toimitaan logistiikka-alalla, mihin pääosa hakemuksista on tullut. Tarvittaessa toimialan on mahdollista laajentua.

- MultiLinkin kanssa varmastikin jatketaan yhteistyötä, mutta pyrimme tietenkin laajentamaan asiakaskuntaa muihin satamaoperaattoreihin ja muihin logistiikka-alan toimijoihin. Toimeksiantoja on yritysten suunnasta tullut, kertoo Kakko.

Tunteiden voimakkuus facebookissa virinnyttä ryhmää kohtaan ovat olleet vahvoja. Se on yllättänyt myös itse puuhamiehen.

- Emme osanneet odottaa, että näin moni lähtee hommaan mukaan. Myös tunteiden voimakkuus asiaa kohtaan tuli yllätyksenä, kertoo Aki Kakko.

- Varmasti suurin opetus koko hankkeessa on ollut se, että asioihin voi ottaa kantaa ja niihin voi myös vaikuttaa. Usein facebookissa ja sosiaalisessa mediassa käynnistetyt ryhmät eivät saa aikaan sitä seuraavaa vaihetta, jolloin lähdetään sanoista tekoihin. Siinä mielessä tämä oli uuden ajan alku, kun asioita saatiin selvästi eteenpäin ja vaikutettua niihin, Kakko sanoo.

Kakko myös uskoo, että ryhmällä oli suuri vaikutus lakon loppumiseen.

- Uskomme, että olimme yksi osapuoli neuvotteluissa ja senkin takia lakko saatiin loppujen lopuksi hyvinkin nopeasti loppumaan, sanoo Kakko.

Facebookiin perustettiin ryhmä, jossa värvättiin ihmisiä tekemään lakkoilevien ahtaajien työt. Tarjolla oli myös koulutusta.

Facebook-ryhmä kertoi olevansa huolissaan lakon vaikutuksista Suomen taloudelle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.