F1:n testirajoitus muotoutumassa

F1-tallit ovat sopimassa ensi vuoden alusta lähtien voimaan tulevista testaamista koskevista rajoituksista. Kalenterivuoden aikana ajettavat testit rajoitetaan 30 000 kilometriin.

Testaaminen keskittyy GP-radoille, sillä jokaisen GP-viikonlopun perjantaina ajetaan kaksi puolentoista tunnin mittaista testijaksoa nykyisten kahden harjoitustunnin sijaan. Tallit saavat käyttää perjantaitesteissään eri moottoria kuin millä ajavat GP-viikonlopun ajojaksot. Tallien vuoden aikana testeissä käyttämien rengassarjojen määrää rajoitetaan ilmeisesti 300:an.

Perjantain lehdistötilaisuudessa läsnäolleet tallipäälliköt Flavio Briatore (Renault), Nick Fry (Honda), Colin Kolles (Spyker MF1) ja Mario Theissen (BMW Sauber) ilmaisivat kaikki tukensa testirajoitukselle.

- Me olemme aina ajamassa kuluja alas, ja koska kaikilla on perjantaisin kaksi 90-minuuttista, on testaamiseen riittävästi aikaa. Olen näin ollen tyytyväinen 30 000 kilometriin. Jos joku ehdottaisi minulle 25 000 kilometriä, niin olisin siihenkin tyytyväinen. Ainoa ongelma on aina ollut Ferrari, joka tahtoo testata Fioranossa. Nyt sekin ongelma on ratkaistu, sillä jos ei ole renkaita, ei voi mennä testaamaan, Briatore sanoi.

Testirajoitus astuu voimaan tammikuussa 2007, joten tallit voivat vielä ennen vuodenvaihdetta ajaa runsaasti testejä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat