F1-vaikuttajalta tylyä tekstiä Kimi Räikkösestä – ”Sen tiesi, ettei Ferrari voita mitään hänen kanssaan”

Pitkän linjan F1-vaikuttajan ja takavuosien menestystallipäällikön Flavio Briatoren mukaan Ferrari hukkasi vuoden Kimi Räikkösen kanssa. Briatoren mukaan Ferrarin olisi pitänyt nostaa monacolaiskuljettaja Charles Leclerc, 22, jo aiemmin tallin kisakuljettajaksi.

Vuonna 2018 Ferrari sijoitti nuoren lupauksensa Leclercin Alfa Romeo Sauberille, jossa hän ehti ajaa vuoden ajan.

Seuraavalle kaudelle Ferrari ”vaihtoi paikkoja”, kun Leclerc korvasi suomalaiskuski Räikkösen niin sanotussa ykköstallissa. Räikkönen puolestaan hyppäsi Alfa Romeolle.

Briatoren mukaan Ferrarin olisi pitänyt päätyä kyseiseen ratkaisuun jo aiemmin.

– Leclerc on nuori, hänellä on isot pallit ja hän näyttää sen radalla. Jos olisin ollut Ferrarilla, olisin laittanut Leclercin jo kaksi vuotta sitten Räikkösen tilalle. Koska Räikkönen ei ollut menossa minnekään, Briatore sanoi F1:n Beyond the Grid -podcastissa.

Briatore ei suinkaan tähän jäänyt. Hän jakoi lisää karua tekstiä 40-vuotiaasta Räikkösestä.

– Sen tiesi, että Ferrari ei voita mitään hänen kanssaan. Olisin ottanut riskin ja laittanut Leclercin autoon. Koska hän on todella, todella vahva kaveri.

Ferrari-hyppäyksen jälkeen Leclerc löi pöytään heti kovia näyttöjä. Leclerc keikutti Ferrarin sisäistä asetelmaa päihittämättä Sebastian Vettelin useissa kisoissa.

Leclerc oli lopulta MM-sarjan neljäs.

Suomalaiskuski Räikkönen ehti piipahtaa Ferrarilla kahteen eri otteeseen. Räikkönen voitti maailmanmestaruuden tallissa vuonna 2007.

Briatore, 69, ehti toimia F1-sarjassa usean vuosikymmenen ajan. Hän toimi 1990-luvulla Benettonin ja 2000-luvulla Renaultin tallipäällikkönä. Briatoren F1-ura päättyi vuoden 2009 Singaporen GP:n skandaaliin. Tuolloin Briatore käski Renault-kuskia Nelson Piquet Jr.:a ajamaan tahallaan seinään. Piquetin ulosajo toi radalle turva-auton, minkä myötä Renaultin toinen kuljettaja Fernando Alonso voitti kisan. Briatore jätti Renaultin seuranneen skandaalin myötä.

Lue myös:

    Uusimmat