Mainos

F1

F1Kansikuva

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-uutispommi: Ecclestone syrjään!

Bernie Ecclestonen aika F1-sarjan pomona on ohi. Hän vahvisti asian Auto Motor und Sport -lehdelle.

86-vuotias Ecclestone on hallinnoinut F1-sarjan kaupallisia oikeuksia 1970-luvulta lähtien. Ecclestonen syrjäyttämistä ei ole vielä virallisesti tiedotettu, mutta hän sanoi itse AMuSille, että hänet pakotettiin väistymään F1-sarjan toimitusjohtajan paikalta.

– Minut syrjäytettiin tänään. Olen nyt sivussa, tämä on virallista. En johda yhtiötä enää. Chase Carey on ottanut minun tehtäväni hoitaakseen, Ecclestone kertoi.

Asian taustalla on se, että Liberty Media -yhtiö osti F1-sarjan oikeudet viime vuonna. Ecclestone jäi hoitamaan tehtävää, mutta oli odotettavissa, että Liberty haluaa korvata hänet. Viikko sitten Liberty päätti hallituksensa kokouksessa, että yhtiö hankkii toisenkin omistusosan F1-sarjasta. Kun Kansainvälinen autoliitto siunasi päätöksen, sai Liberty päätäntävallan johtohenkilöistä. Ecclestone sysättiin sivuun kahdeksan viikkoa ennen F1-kauden alkua.

Chase Carey on nyt F1-sarjaa pyörittävän yrityksen puheenjohtaja ja Ecclestonen sanojen mukaan myös toimitusjohtaja. BBC uutisoi eilen, että Libertyn odotetaan nimittävän kaupallisen puolen pomoksi Sean Bratchesin ja useassa tallissa menestystä niittäneen Ross Brawnin hoitamaan urheilupuolta.

– Minä olen nyt eräänlainen kunniapuheenjohtaja. En edes tiedä mitä se tarkoittaa, Ecclestone totesi.

Ecclestone on tehnyt neljän vuosikymmenen aikana F1-sarjasta valtavan bisneksen ja sen, mitä sarja tänä päivänä on. Enää hän ei vetele lankoja kaupallisten oikeuksien omistajien, Kansainvälisen Autoliiton ja tallien välillä.

– Ehkä minä menen joskus F1-kisaan. Minulla on siellä paljon ystäviä. Ja minulla on vielä rahaa sen verran, että minulla on varaa mennä kisaan, Ecclestone sanoi AMuSin mukaan.

Ecclestone on kuulunut myös Kansainvälisen Autoliiton Moottoriurheiluneuvostoon, mutta hän uskoo, ettei jatka siinäkään tehtävässä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja