F1:ssä muhii jättimäinen kuljettajaruletti – isoja liikkeitä luvassa ensi kesänä?

F1-sarjassa on pyöritelty koko kesän ajan ensi vuoden tallirulettia. Nyt palapelin palaset alkavat olla paikoillaan. Katseet siirtyvät hiljalleen ensi kesään, jolloin jysähtää – kiitos hyvin mielenkiintoisen sopimustilanteen.

MAINOS

C Moren huippu-urheilut
katsottavissa maksutta!

C Moren suoratoistopalvelussa cmore.fi on asiakkaille maksuton kokeiluviikonloppu pe-su 27.9.-29.9.

Lue lisää täältä.

Venäjän GP suorana 27.-29.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 10.55,
2. harjoitukset klo 14.55
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Venäjän GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Tänä kesänä isoimmat sopimusuutiset nähtiin Mercedeksen ja Renaultin kohdalla. Mercedees päätyi tekemään jatkosopimuksen Valtteri Bottaksen kanssa. Tämä tiesi sitä, että Bottaksen paikkaa kytännyt Esteban Ocon matkasi Renaultille.

Oconin sopimus tiesi puolestaan sitä, että tällä hetkellä Renaultilla ajava Nico Hülkenberg on jäämässä kokonaan ilman tallipaikkaa. Robert Kubica ilmoitti puolestaan jättävänsä Williamsin tämän kauden jälkeen.

MTV Urheilun ja Tulosruudun saamien tietojen mukaan tällä hetkellä F2-sarjassa ajava Nicholas Latifi olisi ”ostamassa” paikkansa Williamsilta 20 miljoonalla eurolla.

Tämän jälkeen katseet ovat enää Alfa Romeon ja Antonio Giovinazzin tilanteessa sekä siinä, miten Red Bull järjestelee sen ja Toro Rosson kuljettajapaikat.

Spekulaatiomylly ei kuitenkaan laannu näidenkään liikkeiden jälkeen. Iso mielenkiinto liittyy vuoteen 2021, jota varten ensi kesänä markkinoilla voidaan nähdä jättimäisiä liikkeitä.

– Ensi kauden jälkeen loppuu niin monella isolla nimellä sopimus. (Lewis) Hamilton, (Max) Verstappen ja Bottas, muun muassa, F1-asiantuntija Ossi Oikarinen luettelee.

Näin ollen esimerkiksi Mercedeksen kuskipaikat ovat isojen kysymysmerkkien kohteena. Mielenkiinto kohdistuu myös siihen, että palaako Sebastian Vettel mahdollisesti takaisin Red Bullille?

Aivan kaikkialla katseet eivät ole vielä kääntyneet kauteen 2021.

– Saimme juuri tehtyä yhden sopimuksen kovan työn jälkeen. En halua edes ajatella ensi kautta – siihen on niin pitkä aika, Haasin tallipäällikkö Günther Steiner naurahtaa, viitaten Romain Grosjeanin jatkosopimukseen.

– En todellakaan tiedä vielä, että mitä teemme ensi vuonna, Steiner viittaa ensi kesän hurjiin markkinoihin. 

Lue myös:

    Uusimmat