F1-sarjan pomo esittää suoran vaatimuksen Sebastian Vettelin ympärille – ”Ei helppoa, elintärkeää"

Formula ykkösten Ferrarin Sebastian Vettel on kärsinyt suurista vaikeuksista viime kisoissa. Italian GP:ssä hän teki amatöörimäisen virheen, joka aiheutti kolarin Racing Pointin Lance Strollin kanssa. Entinen F1-tallipäällikkö Ross Brawn sanoo Autosportille, että nelinkertaisen maailmanmestari Vettelin itseluottamuksen korjaaminen ensi kautta varten on elintärkeää.

Vettel sai Monzassa teostaan stop-and-go-rangaistuksen ja kolme rangaistuspistettä lisenssiinsä. Vettelille on yhden suuremman sattumuksen päässä kilpailukiellosta. Hänellä on yhteensä yhdeksän rangaistuspistettä ja 12 pisteestä tulee yhden kilpailun kielto. 

Saksalaiskuljettajan asemaa on synkentänyt entisestään se, että tallikaveri Charles Leclerc on voittanut kaksi osakilpailua peräkkäin. 

– Vettel on selvästikin lajimme yksi parhaista, mutta hän tarvitsee näinä vaikeina aikoina tukea tiimiltään, jotta hän saa palautettua itseluottamuksensa takaisin, Brawn sanoi.

– Sen ja auton kehityksen eteenpäin viemisen tulee olla tulevina viikkoina Mattia Binotton (Ferrarin tallipäällikkö) päätavoitteina. Se ei ole helppoa, mutta se on elintärkeää ajatellen kautta 2020, Brawn jatkoi.

Brawn epäili, että Vettel tunsi olonsa pettyneeksi Italian GP:n aika-ajon farssin jälkeen, kun Leclerc oli viivytellyt sovitun imuavun kanssa, koska kuljettajat estivät toisiaan välttääkseen imun menetyksen.

– Se, mitä kisassa tapahtui, menee kuitenkin täysin hänen piikkiinsä. Sebastian teki kaksi virhettä seitsemännellä kierroksella. Hän pyörähti ja osui sen jälkeen Strolliin. Ne virheet nousevat entistä suurempaan valoon Leclercin perättäisten voittojen myötä, Brawn toteaa.

– Se on kiistaton fakta, että riippumatta siitä, kuka kuski on kyseessä ja kuinka hyvä tiimisi on, niin ykkösvastustajasi on aina tiimitoverisi. Sebastian kokee tietyllä tapaa samaa kuin viimeisenä vuotenaan Red Bullilla. Hän joutui taistelemaan erinomaista vauhtia pitänyttä nuorta Daniel Ricciardoa vastaan, Brawn kertoo.

Formula ykkösten seuraava osakilpailu on vuorossa 22. syyskuuta, kun F1-sarjaa ajetaan Singaporen katuradalla.

Alla olevalla videolla C Moren asiantuntijoiden analyysiä Ferrarin kuskien nokkimisjärjestyksestä.


Lue myös:

    Uusimmat