F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-sarjalta hauska temppu – hilpeä opas kuljettajien maailmaan, näitä kliseitä lehdistöaitauksissa viljellään

5:52
Videolla marraskuussa päättyneen F1-kauden topit ja flopit.

Kuten jokaisessa urheilulajissa on tapana, urheilijat viljelevät median edessä tiettyjä samoja kliseisiä vastauksia, jotka toistuvat kilpailusta ja kaudesta toiseen. F1-sarja on kerännyt kasaan suosituimmat kliseet ja paljastanut niiden todellisen tarkoituksen.

Kuljettaja toteaa ajosession jälkeen, että hänellä oli ongelmia autonsa tasapainon kanssa. Kuulostaako tämä tutulta? Kyseessä on yksi F1-maailman yleisimmistä kliseistä, joita kuulee erittäin usein erinäisissä haastatteluissa ja lehdistötilaisuuksissa kuljettajien suusta.

Mitä kuljettajat näillä kliseisillä vastauksillaan oikeastaan tarkoittavat. F1 julkaisi hulvattoman oppaan aloittelijoille, jossa kerrotaan, minkälaisissa tilanteissa kliseitä voi käyttää, ja mitä ne oikeasti tarkoittavat.

Voitamme yhdessä ja häviämme yhdessä.

Klassikko. Kuljettajan kilpailu on mennyt täysin penkin alle ja lehdistö tiedustelee syytä kehnoon suoritukseen. Kuljettaja ei kuitenkaan sorru syyttämään ketään, vaikka F1:n mukaan vastaus tarkoittaa käytännössä sitä, että epäonnistuminen tai kehno suoritus ei kuitenkaan ollut kuljettajan itsensä syytä.

Rehellisesti sanoen ajan vain kilpailun kerrallaan.

Tätä lausetta ollaan kuultu muun muassa Lewis Hamiltonin suusta kauden loppuvaiheilla. Kuljettaja liitää MM-taulukon kärjessä ja kausi lähenee loppuaan. Siintääkö mestaruus jo mielessä? F1-sarjan mukaan vastaus kuitenkin tarkoittaa todellisuudessa sitä, että kuljettaja on valinnut jo nimen veneelleen, jonka hän ostaa mestaruudesta saaduilla palkintorahoillaan.

Kunnioitan tuomariston päätöstä.

Kilpailussa kolisi ja tuomaristo lätkäisi rangaistuksen. Kuljettajalta udellaan kilpailun jälkeen, mitä mieltä hän itse oli rangaistuksesta. Tällä vastauksella vältetään lisähankaluudet. Tämä ei suinkaan tarkoita aivan sitä, miltä se kuulostaa, sillä todellisuudessa kuljettajan mielestä tuomarit ovat väärässä ja saivat juuri uuden vihollisen.

Olemme vahvempia seuraavassa kisassa.

Heikon kilpailun jälkeen kuljettaja yrittää pitäytyä optimistisena median edessä, vaikka pään sisällä myllertää vahvasti. Todellisuudessa kuljettaja ajattelee seuraavasti

– Näyttää siltä, että mestaruushaaveeni vedettiin juuri pöntöstä alas.

Tässä ei suinkaan ollut kaikki kliseet. Loput kliseiset vastaukset voit katsoa F1:n verkkosivuilta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja