F1:n erikoinen viikonlopun aloitus ruuhkautti FIA:n – hylkäyksiä ja sakkolappuja liikkeelle

F1-sarja on tänä viikonloppuna Italian Imolassa, jossa ajetaan vain kahtena päivänä. Lauantai alkoi harjoitussessiolla, jonka suhteen kansainvälisellä autoliitolla FIA:lla riitti kiirettä.

Normaalisti F1-viikonloppu koostuu perjantaista, lauantaista ja sunnuntaista. Tällä kertaa Imolassa ajettiin vain yhdet puolentoista tunnin harjoitukset, lauantain aika-ajojen alla.

FIA:n tuomaristo lätkäisi harjoistusten jäljiltä McLarenin Carlos Sainzille ja Racing Pointin Sergio Perezille sakkorangaistukset. Sainz ja Perez ajoivat molemmat ylinopeutta varikolla. Perezillä 80 kilometrin rajoitus oli pienempi (89 km/h) verrattuna Sainziin (94 km/h).

McLaren ja Racing Point saivat maksuun 1000 euron sakot.

Tämän lisäksi FIA hylkäsi peräti 60 aikakierrosta lauantain harjoituksissa. Nämä kaikki johtuivat rataviivojen ylityksiin mutkissa yhdeksän (Piratella) ja viisitoista (Variante Alta).

Rangaistusten lisäksi FIA hyväksyi Renaultin Esteban Oconin ja Williamsin Nicholas Latifin moottorivaihdokset. Nämä tapahtuivat sääntöjen puitteissa, eli Oconille tai Latifille ei tuomittu lähtöruuturangaistuksia.

Jutun yläreunan videolla kuvaa Imolan radasta Valtteri Bottaksen autosta kuvattuna.

Lue myös:

    Uusimmat