F1-mestari Jacques Villeneuve tylytti Lewis Hamiltonia ylistänyttä ex-tähtikuljettajaa: "Tämä on typerin kommentti"

Räväkistä ulostuloistaan tunnettu Jacques Villeneuve lataa Motorsport-Totalille omia ajatuksiaan Lewis Hamiltonin ylivoimaisuudesta ja tätä ylistäneestä Gerhard Bergeristä.

Mercedeksellä ajava Hamilton on erittäin lähellä kuudetta maailmanmestaruuttaan ja hän lähestyy vauhdilla Michael Schumacheria mestaruuksien määrässä. Schumacherilla on seitsemän MM-titteliä.

– Nämä kaksi kuljettajaa voittivat ainoastaan silloin, kun heillä oli paras auto. Heillä on aina ollut urallaan paras auto ja jos laittaisit Lewisin Williamsin autoon, hän ei voittaisi. Hän on erittäin hyvä ja tekee aina oikean valinnan tallin suhteen, Villeneuve sanoo.

– Siellä hän rakentaa tiimin ympärilleen, siinä kaikki. Hän ei välttämättä olisi voittanut Ferrarilla, Villeneuve jatkaa.

Kanadalaiskuski ei ymmärrä eri aikakausien F1-kuskien vertailua. Kaksi kertaa kolmanneksi MM-sarjassa yltänyt Berger oli aiemmin todennut, että Hamilton on ensimmäinen kuljettaja, joka on yltänyt samalle tasolle kuin Ayrton Senna.

– Tämä on se kaikista typerin kommentti. Voisit myös sanoa, että hän on ensimmäinen, joka on Juan Manuel Fangion tasolla. Kuinka vertailet sellaista? Se oli todella erilaisempaa aikaa, kuka tietää? Sennakin voitti parhaalla autolla kuten teki Alain Prost, se toimii vain niin, Villeneuve toteaa.

Villeneuve voitti itse maailmanmestaruuden kaudella 1997.

Lue myös:

    Uusimmat