F1-lehdistökatsaus: Nico Rosberg - planeetan onnellisin ihminen

Nico Rosberg ja Valtteri Bottas keräsivät parhaat arvosanat formula ykkösiä seuraavalta ulkomaalaiselta lehdistöltä Saksan GP:n jälkeen.

Englantilaisen Daily Telegraph -lehden toimittaja Daniel Johnson korosti, että Nico Rosbergilla menee tällä hetkellä todella hyvin elämän kaikilla rintamilla.

- Rosberg voisi hyvin tehdä vastustamattoman olettamuksen siitä, miksi hän on juuri nyt planeetan onnellisin sielu. Kahden viikon aikana hän on mennyt naimisiin, allekirjoittanut monen miljoonan punnan jatkosopimuksen, katsonut Saksan voittavan jalkapallomestaruuden ja voittanut kotikisansa Saksan GP:n. Hän oli vertaansa vailla. Hänen etunsa oli niin suuri, että muut tuskin näkivät häntä tänä kuumankosteana iltapäivänä.

- Rosbergin kuherruskuukausi ei näytä vielä mitään merkkejä loppumisestaan. Ei kukaan, tuskin edes Schumacher, olisi pystynyt ottamaan häntä kiinni täällä sunnuntaina, Daily Telegraph -lehti hehkutti.

Englantilaisen Daily Mail -lehden toimittaja Jonathan McEvoy totesi, ettei Rosbergia paljon edes näkynyt kisan aikana.

- Ainoastaan Interpol olisi mahdollisesti voinut saada Nico Rosbergin kiinni sunnuntaina. Hän katosi niin nopeasti ruuduiltamme lähes koko iltapäiväksi tullakseen esille vain vääjäämättömänä voittajana Saksan GP:ssä.

Englantilaiskuljettaja Lewis Hamiltonin ohitusliikkeet olivat tietysti englantilaislehtien mieleen.

- Hamilton oli täynnä toimintaa mennen kolme rinnan Kimi Räikkösen Ferrarin ja Daniel Ricciardon Red Bullin kanssa. Se muistutti ajoliikettä, joka jätti jälkensä laajemman maailman tajuntaan GP2-kisassa Silverstonessa kahdeksan vuotta sitten. Hän oli jälleen urhea ja huimapäinen, hänen autonsa tullessa edellä hiusneulamutkaan. Suurimman osan aikaa hänen autonsa oli niin paljon vahvempi kuin muilla, että hän yksinkertaisesti niitti viikatteella joukkoa. Hän oli hetken toisena, kun muut kävivät varikolla, mutta lopulta yritys toisena ajaneen Valtteri Bottaksen ohittamisesta jäi tyhjäksi.

Myös The Mirror -lehden toimittajan Byron Young haltioitui Hamiltonin noususta 20. lähtöruudusta kolmanneksi.

- Uskomattomasti vuoden 2008 F1-mestari nousi 27 sijaa 67 kierroksen kisan aikana. Ja 18 niistä tuli ensimmäisten kiihkeiden 16 kierroksen aikana - joskus hän ohitti maailman parhaita kaksi kerrallaan. Vuoristoratapäivänä hän nousi toiseksi, putosi kahdeksanneksi, taisteli takaisin toiseksi, putosi taas viidenneksi. Jos tämä suoritus ei tee hänestä lajin ässäkuljettajaa, niin on vaikea ymmärtää, mikä tekisi.

Bottaksen ajo teki vaikutuksen

Valtteri Bottaksen ajosuoritus arvostettiin korkealle ulkomaalaisissa lehdissä.

- Nuori suomalainen Valtteri Bottas, joka tekee vaikutuksen formula ykkösissä kolmannen peräkkäisen palkintosijansa jälkeen, osoittautui Hamiltonille esteeksi, jonka ohi hän ei löytänyt tietä, englantilainen Daily Telegraph kirjoitti.

- Bottas ei ollut yhtään suostuvaisempi taipumaan kuin Button, puolustautuen itsepintaisesti Hamiltonilta viimeisillä kierroksilla. Suomalainen, jonka hänen pomonsa Sir Frank Williams on pitkään arvostanut korkealle, osoittautuu mainioksi kuljettajaksi autossa, joka on paras Mercedeksen jälkeen, todettiin puolestaan Daily Mailissä.

Italialaiskanava Mediaset palkitsi Bottaksen, Rosbergin ja Hamiltonin kaikki arvosanalla 9.

- Monet ovat valmiita lyömään vetoa sen puolesta, että hän on Mika Häkkisen ja Kimi Räikkösen jälkeen seuraava suomalainen maailmanmestari, Mediasetin toimittaja Luca Budel kirjoitti Bottaksesta.

Kimi Räikkönen ja Felipe Massa saivat Mediasetilta arvosanaksi huonoimman mahdollisen, eli nelosen. Mediasetin toimittajan mielestä on surullista seurata Räikkösen noloja hetkiä ja katoavaista mukanaoloa radalla.

- Hämmentynyt ja tyytymätön, Mediaset kuvaili Räikkösen olotilaa.

Massan selittelyt kolarien jälkeen saivat täystyrmäyksen.

- Hänen tarinansa jättävät varjoonsa Disneyn Aku Ankan.

Saksalainen Auto, motor und sport -lehti antoi täyden kympin Bottakselle ja Rosbergille.

- Nico Rosberg ja Valtteri Bottas olivat tuskin mukana kaksintaisteluissa, mutta he tekivät kaiken oikein, saksalaislehden Michael Schmidt linjasi.

Italialaisen La Repubblica -lehden Marco Mensuratin mielestä Bottas ei ole enää pelkkä nuori lupaus, josta jää nähtäväksi, tuleeko hänestä jotain, sillä suomalainen hälvensi epäilykset siitä.

- Piti kakkossijan mestarin sitkeydellä. Nyt siitä faktasta, että hän on Massaa nopeampi, ei tarvitse enää keskustella.

Italialaislehti La Gazzetta dello Sportin toimittaja Massimo Brizzi kuvaili suorasanaisesti Ferrarin ja Räikkösen vaikeaa tilannetta. Alonso sen sijaan sai kehuja.

- Muut parantavat, mutta punaiset eivät pysty edistymään kilpailukykyisyytensä suhteen. Talli putoaa entisestään taaksepäin sarjataulukossa, nyt siitä tuli neljäs.

- Espanjalainen taistelee, esittäen show'n ja ajaen loistavasti mennessään autonsa rajojen yli, mutta täytyy hämmästellä, kuinka pitkään tämä sinnikkyys jatkuu. Samaa ei voi sanoa Räikkösestä, joka ei varsinaisesti ole kuin hai, joka hyökkää radalla ja ajaa ongelmien yli.

- Hän vaikuttaa liian alistuvalta. Lähes poissaolevalta, italialaislehti totesi Räikkösestä.

Gazzetta dello Sport muistutti, että erilaiset kolaroinnit ovat vieneet Räikköseltä paljon pisteitä, mutta:

- Se ei oikeuta siihen ahdinkoon, että kauden puolivälissä on 19 pistettä ja 12. sija MM-sarjassa.

Lue myös:

    Uusimmat