F1-legenda uhkaa häipyä varikolta, jos kohuttu ehdotus menee läpi: "Pahinta, mitä voidaan tehdä"

2:36
Sprinttikisat on tuotu värittämään F1-kisaviikonloppuja tällä kaudella. Mistä uudistuksessa on kyse?

Nelinkertainen F1-mestari Alain Prost ei olla missään tekemissä lajin kanssa, jos kisoja piristämään suunniteltu käännetty lähtöjärjestys otetaan käyttöön.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Meksikon GP 5.-7.11.

Pe: 1. harjoitukset klo 19.25, 2. harjoitukset klo 22.55

La: 3. harjoitukset klo 18.55, aika-ajot klo 21.55, ennakkotunnelmat klo 21.00

Su: Meksikon GP klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 20.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Formula 1 piti tähän kauteen asti tiukasti kiinni perinteistään, joiden mukaan sunnuntain kisan lähtöjärjestys määritetään lauantain aika-ajojen perusteella.

Tänä vuonna sapluunaan on kuitenkin tehty uudistuksia, kun kolmeen kisaviikonloppuun otettiin kokeiltavaksi sprinttikisa, jonka tuloslista toimii varsinaisen kisan lähtöjärjestyksenä. Ensi kaudella sprinttikisojen määrä tuplaantuu.

Jotkut ovat kuitenkin valmiita menemään vieläkin pidemmälle. Alemmissa luokissa on ollut käytössä käänteinen lähtöjärjestys, jossa kisaan on startattu esimerkiksi kärkikahdeksikon osalta käänteisesti.

Nykyisen Alpine-tallin neuvonantajana toimiva F1-legenda Alain Prost suhtautuu ehdotukseen ehdottoman jyrkästi.

– Formula ykkösten pitää pysyä jotenkin perinteikkäänä, mikä tarkoittaa kaikkea teknologiaa ja autourheilun kuninkuusluokkana olemista. Meidän täytyy ymmärtää, että parhaan tallin pitää voittaa, koska niin on paras Formula 1:n hengen kannalta, Prost linjaa Alpinen verkkosivuilla.

Prost on valmis testaamaan uudistuksia, mutta yhdestä ehdotuksesta hän ei ole valmis edes keskustelemaan.

– Minä vihaan käänteistä lähtöjärjestystä. Vihaan sitä. Jos he tuovat sen formula ykkösiin, luulen lopettavani lajin, koska minusta se on pahinta, mitä F1:n idealle voidaan tehdä.

– Valitsen mieluummin yhden tallin dominoinnin, koska he ovat tehneet parasta työtä. Olen avoin, (mutta) erittäin perinteiden kannattaja, Prost sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja