F1-legenda pidätetty pommiräjähdyksen takia – syyttäjä epäilee Ferrarin ex-kuskin väitettä

Entinen F1-kuljettaja Jean Alesi on pidätetty erikoisessa tapauksessa, jossa ranskalaista syytetään räjähteen laukaisemisesta lankonsa toimiston ikkunalla. Alesin mukaan kyse oli pilasta, mihin syyttäjä ei kuitenkaan usko.

Naapurit ottivat uutistoimisto AFP:n mukaan poliisiin yhteyttä sunnuntai-iltana kello 22 aikaan, kun voimakas räjähde pamahti Villeneuve-les-Avignonissa toimistotalon vieressä. Räjähdys aiheutti vahinkoa muun muassa rakennuksen murtosuojatulle ikkunalle. Silminnäkijät ehtivät nähdä ilman valoja ajaneen auton poistuvan paikalta.

Poliisi jäljitti auton omistajaksi ex-kuskin veljen Jose Alesin, joka pidätettiin epäiltynä teosta. Maanantaina Jean Alesi kuitenkin saapui poliisilaitoksella tunnustamaan, että hän oli ollut autolla liikkeellä poikansa ja ystävänsä kanssa.

Alesi tunnusti asettaneensa ison Italiasta hankitun ilotulitteen siskonsa ex-miehen arkkitehtitoimiston ikkunalaudalle. Hän ei kuitenkaan osannut kertomansa mukaan aavistaa, että räjähde aiheuttaisi rakennukselle vauriota.

Entisen Ferrari-kuskin mukaan kyse oli vain huonosta pilasta. Pommin kohteeksi joutunut mies, joka on parhaillaan erossa Alesin siskosta, vaatii kuitenkin korvauksia vahingonteosta.

Myös Alesin poika ja ystävä otettiin niin ikään kiinni tapauksesta. Nîmesin kaupungin apulaissyyttäjä Antoine Wolff ei ollut vakuuttunut Alesin selityksestä.

– Olen aika epäileväinen sen suhteen, että ”pila” tehtäisiin kymmenen aikaan illalla ilman, että kyseinen henkilö tietää, kuka se on tehnyt, Wolff kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat