F1-kuskilta yllättävä näkemys Kimi Räikkösestä – vertaa tulisieluiseen formulaikoniin: ”Ihmiset luulevat, että he ovat aivan erilaisia”

F1-kuljettajan Romain Grosjeanin mukaan suomalaiskonkari Kimi Räikkönen on ”yllättävän samanlainen” kuin toinen formulaikoni, Fernando Alonso.

Grosjean on toiminut molempien formulalegendojen tallikaverina. Grosjean nostettiin Alonson rinnalle kaudella 2009, kun ranskalaiskuljettaja korvasi potkut saaneen Nelson Piquet’n.

Räikkösen kanssa Grosjean ajoi puolestaan Lotuksella kausilla 2012 ja -13.

– Opin paljon niin Fernandolta kuin Kimiltä. Ehkä jopa hieman yllättäen heidän samankaltaisesta tyylistä, Grosjean sanoi Instagram live -haastattelussa, jota The Checkered Flag lainaa.

– Monet ihmiset luulevat, että he ovat aivan erilaisia. Mutta he lähestyvät viikonloppuja hyvin samalla tavalla. Kaikki tähtää sunnuntain kisaan.

– He eivät välitä, että ovatko he hitaita tai nopeita vapaissa harjoituksissa. He vain keskittyvät siihen, että kaikki on valmista kisaa varten. Nuorempi kuski saattaa ajatella niin, että hänen pitää olla nopea jokaisessa sessiossa. Mutta kun ikää tulee, niin sitä oppii miettimään, että ”ok, ne olosuhteet mitkä ovat nyt, ovat nyt, mutta sunnuntaina ne muuttuvat – tehdään asioita vähän eri tavalla, jotta auto toimii kisassa, Grosjean kävi läpi.

Grosejan viittaa Alonson ja Räikkösen ”erilaisuudella” siihen, millaisia persoonia F1-ikonit ovat. Kaksikosta Räikkönen on tullut tunnetuksi lyhytsanaisena ”Jäämiehenä”, kun taas Alonson tulisieluinen temperamenttisuus on tullut esille moneen eri otteeseen.

Kaksikosta Räikkönen ajaa toista kauttaan Alfa Romeolla. Alonso taas on kytännyt paluuta F1-sarjaan.

Lue myös:

    Uusimmat