F1-kuski Nikita Mazepin joutuu sittenkin suorittamaan armeijan Venäjällä – avaa nyt erikoista kuviota

0:43
Nikita Mazepin kiilasi Kimi Räikköstä Azerbaidzhanin aika-ajoissa ja suomalaiselta tulisen palautteen.

23 osakilpailun F1-kalenterin aikana ei luulisi riittävän aikaa armeijan suorittamiselle, mutta Haas-tallin kuljettaja Nikita Mazepin kertoo itse asiassa suorittavansa asepalveluksensa lisäksi myös yliopistotutkintoa formulauran ohessa.

Mazepinin asepalveluksen suorittaminen nousi otsikoihin, kun hänen isänsä, Haas-tallin sponsorina toimivan kemikaaliyhtiö Uralkalin omistaja Dmitri Mazepin kertoi aiemmin, ettei hänen poikansakaan voi välttää Venäjän varusmiespalveluksen suorittamista.

Venäjällä asepalvelus koskee kaikkia 18–27-vuotiaita miehiä, mutta sen välttäminen on jopa helpompaa kuin Suomessa – varsinkin varakkaiden kohdalla.

Mazepin, 22, kertoo nyt Autosport-lehden haastattelussa, että hän itse asiassa suorittaa parhaillaan varusmiespalvelustaan yhdistettynä yliopisto-opintojensa kanssa.

– Minun kohdallani tilanne on hyvin selvä. Opiskelen (Moskovan) yliopistossa, ja yksi vaihtoehto suorittaa palvelus on valmistua yliopistosta ja mennä sitten vuodeksi armeijaan. Toinen vaihtoehto on riittävän hyvien kuntotestien ja opiskelutulosten kautta päästä niin sanottuun eliittiarmeijaan, joka suoritetaan täysin eri tavalla, Mazepin taustoittaa.

– Sitä suoritetaan yksi päivä viikossa, ja sinä kouluttaudut siinä reservin upseeriksi. Se vie kolme vuotta, mutta vain päivän viikossa, ja se yleensä suoritetaan luokassa.

Mazepin kertoo suorittaneensa tällä tavoin armeijaa jo kahden vuoden ajan. Valmis hän on vuoden päästä. Myös taloustieteen ja kielten opiskelut yliopistossa etenevät hyvin.

– Läpäisin viisi päivää sitten päättökokeeni yliopiston neljästä ensimmäisestä vuodesta, ja siirryn myöhemmin suorittamaan toista maisteritutkintoa seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja