F1-kuski ei päässyt ollenkaan Belgian kisaan mukaan: "Yhtäkkiä haistoin jotain – haju oli karmea"

McLarenin espanjalaiskuljettajan Carlos Sainzin Belgian GP päättyi ennen kuin se ehti edes alkaa. Sainz koki epäonnisen keskeytyksen harvinaisemman syyn takia.

Suomen kylmän talven keskellä pakoputket ovat koetuksella. Mutta F1:ssä niiden rikkoontuminen ei ole arkipäivää.

Kyseinen haaveri sattui Sainzille, joka havaitsi ongelman vajaat tunti ennen lähtöä. Tuolloin Sainz ajoi toista valmistavaa kierrosta, jonka päätteeksi hän oli suuntaamassa lähtöruudukkoon.

– Yhtäkkiä haistoin jotain. Ja haju oli karmea, Sainz sanoi espanjalaiselle televisiokanavalle Movistarille.

– Katsoin peleihin ja näin, että pakoputkesta nousee paljon savua. Sitten kuulin ääniä, joista saattoi päätellä, että pakoputki oli rikki. Ja niin se myös oli.

McLaren päätti nopeasti, ettei asialle voida tehdä yhtään mitään. Sainz ei olisi ehtinyt enää lähtöön mukaan, sillä pakoputken vaihtaminen ei ole F1-autossa mikään yksinkertainen tehtävä.

Sainzin mukaan pakoputki ei ollut ainut tekijä hänen keskeytyksessään.

– Sen hajoaminen johtui moottorista. Siellä oli sylinteri… josta voisin sanoa jotain, mutta he eivät anna minun sanoa sitä, Sainz viittasi Renaultiin, joka toimittaa McLarenin moottorit vielä tällä kaudella.

Renaultin voimalähteet ovat olleet aiempaa tehokkaampia tällä kaudella.

Sainz ei ole kuitenkaan tyytyväinen.

– Belgia olisi ollut vasta toinen kisa tuolla moottorilla, ja jo nyt vaikutti siltä, ettei se olisi kestänyt kauaa.

– Huono juttu on se, että tuo ei olllut mikään ensimmäinen ongelma tällä kaudella. Emme voi nyt napata pisteitä niin hyvin kuin pystyisimme, Sainz viittasi voimalähdeongelmiin.

Lue myös:

    Uusimmat