F1-kuljettaja väläyttää: Nähdäänkö Valentino Rossi vielä suomalaisillekin rakkaassa lajissa? "En pahastuisi siitä"

Myös F1-sarjan tähdet osoittavat kunnioitustaan uransa viimeiseen kilpailuun valmistautuvalle ratamoottoripyöräilyn legendalle Valentino Rossille. Seitsenkertaisen maailmanmestarin kisataival päättyy tänä viikonloppuna MotoGP:n päätöskilpailussa Espanjan Valenciassa.

Rossin ura on käsittänyt kaksi vuosikymmentä, 339 kilpailua ja 115 voittoa.

Toinen seitsenkertainen maailmanmestari, brittitähti Lewis Hamilton, arvioi Rossin olevan kiistatta lajin kaikkien aikojen suurin urheilija.

– On tietenkin surullista nähdä "Vale" lopettamassa, mutta mielestäni hänen ajamisensa, asenteensa ja kaikki on ollut uskomatonta. Se intohimo, joka hänellä on ollut niin pitkään, on osoittanut hänen olevan todellinen legenda. Yksi kaikkien aikojen suurimmista, ellei jopa se suurin, Hamilton sanoi.

Hamilton kuvaili ikimuistoiseksi kahden vuoden takaista päivää, jolloin hän vaihtoi päiväksi työkaluja Rossin kanssa Valenciassa. 

Rossin elämänmittaiseksi faniksi tunnustautuva Lando Norris oli puolestaan kolmevuotias, kun italialainen debytoi MotoGP:ssä. 

– Hän oli se kaveri, jota katsoin ollessani viisi-kuusi-vuotias. Rossi sai minut innostumaan kilpailemisesta ja ensin myös moottoripyöräilystä. Olen katsonut häntä ylös, sillä hän on tavallaan auttanut minut tähän tilanteeseen nyt. En usko, että intohimoni kilpakuljettajan uraan olisi noussut niin korkealle ilman häntä, vuonna 2019 Monzan GP:ssä Rossille omistettuun kypärään sonnustautunut Norris sanoi.

Ferrari-kuljettaja Carlos Sainz Jr. kuvaili Rossia "moottoriurheilun eläväksi legendaksi". Ferrarilla haaveiltiin pitkään myös Rossin osallistumisesta F1-kilpailuun, mutta tätä ei koskaan lopulta nähty.

– Rossilla on historiaa Ferrarin kanssa testattuaan autoa ja käytyään lähellä jopa kilpailemista formula ykkösissä. Kuulin hänen nykyisin pitävän ralliautoilusta, joten ehkä näemme hänet vielä niissä kisoissa. Ehkä tapaan hänet vielä ralliautossa, en pahastuisi siitä, Sainz väläytti.

Lähde: racefans.net

Lue myös:

    Uusimmat