F1-kauden avauskilpailut luovat suuren uhkaajan Mercedekselle – "Pelottava vastustaja meille"

4:07
Videolla juttua F1:n tuoreesta Euroopan kalenterista.

F1-kausi käynnistyy koronaviruspandemian jäljiltä heinäkuussa Itävallassa kahdella osakilpailulla. Mercedeksen tekninen päällikkö James Allison uskoo Max Verstappenin olevan vahvoilla tulevalla kaudella. 

F1-kausi pääsee vihdoin käyntiin heinäkuussa, kun Itävallassa ajetaan kaksi osakilpailua. Viime kausina Red Bull on ollut Max Verstappenin johdolla hurjassa vedossa kotiradallaan, joten odottaa sopii, että talli taistelee voitoista myös tänä vuonna.

Verstappen on voittanut Itävallan osakilpailun jo kahtena kautena peräkkäin. Mercedeksen leirissä Verstappenin ja Red Bullin luoma uhka on otettu vakavasti.

– Ei ole epäilystäkään, etteikö Max olisi pelottava vastustaja meille tänä vuonna. Voisimme kuvitella, että Max on jälleen vahva Itävallassa, koska Red Bull on aina supervahva siellä ja heillä on hieman ratahistoriaakin, Allison toteaa F1 Nation -podcastissa.

Itävallan osakilpailu on osoittautunut Mercedekselle erittäin haastavasti viime kausina. Kaksi vuotta sitten saksalaistallin esteeksi nousivat tekniset murheet, mutta viime kaudella vaikeuksia tuotti jäähdytys.

– Meidän virheemme jäähdytyspuolella vaikeuttivat kisaamme Itävallassa viime kaudella, minkä vuoksi emme päässeet aivan normaaliin vauhtiimme, Allison kertoo.

Näyttöhaluja siis riittää. 

– Odotamme innolla Itävaltaa ja sitä, että voimme näyttää hieman enemmän, mihin me olemme kykeneväisiä kahden alisuoriutumisemme jälkeen. 


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja