F1-asiantuntijalta kova arvio Valtteri Bottaksen tilanteesta – Mercedes ”vältteli draamaa”, katuu pian?

F1:ssä muun muassa McLarenin päämekaanikkona toiminut ja esimerkiksi Kimi Räikkösen kanssa yhteistyötä tehnyt asiantuntija Marc Priestley lataa kovaa tekstiä Mercedeksen suomalaiskuskin Valtteri Bottaksen tilanteesta. Priestley uskoo, että Mercedes jatkoi Bottaksen sopimusta siksi, koska se ei halunnut tallin sisälle draamaa. Priestley myös väläyttelee, että ratkaisu saattaa aiheuttaa Mercedekselle katumusta.

F1-kauden avauskisassa Bottas ajoi kolmanneksi tallikaverinsa Lewis Hamiltonin ja Red Bullin Max Verstappenin takana. Bottaksen kisa meni pilalle toisen varikkopysähdyksen kohdalla, kun Mercedes ei meinannut saada suomalaisen auton toista etupyörää irti.

Viikonlopun puhuttanein aihe liittyi kuitenkin Red Bullin vauhtiin. Verstappen hallitsi tapahtumia aina sunnuntain kisaan asti. Hollantilainen kärkkyi loppuhetkillä Hamiltonin ohitusta, onnistuen tässä myös hetkellisesti. Verstappen ajautui kuitenkin ohituksen yhteydessä rataviivojen ulkopuolelle, minkä myötä hänen piti palauttaa kärkisija takaisin Hamiltonille. Tämän jälkeen Verstappen ei enää saanut Hamiltonia kiinni.

Samaan aikaan Red Bullin Sergio Perez nousi koko joukon hänniltä aina viidenneksi.

2000-luvun alussa McLarenin päämekaanikkona toiminut Marc Priestley näkee, että Mercedes joutuu vielä katumaan Bottaksen jatkoa.

– Uskon näin. Varsinkin silloin, jos Perez ajaa vahvemmin kuin Bottas. Silloin kahden kärkitallin taisto keikahtaa pahasti Red Bullin suuntaan, Priestley mietti.

– Mercedeksellä on ollut koko ajan etulyöntiasema siinä, että sillä on ollut koko ryhmän kaksi nopeinta autoa. Jos niin ei ole enää ja Perez nousee edes lähelle Verstappenia, niin Mercedes on vaikeuksissa, Priestley jatkaa.

Priestley latasi myös kovaa tekstiä Bottaksesta.

– Heidän toinen kuski ei ole yhtä nopea kuin ne, jotka ovat kärjessä. Mercedes olisi saanut sellaisen, jos he olisivat nostaneet George Russellin Hamiltonin rinnalle.

Priestleyn mukaan Mercedes valitsi kuitenkin Bottaksen, koska se ei halua luoda tallin sisälle riitatilanteita.

– Tämä nähtiin muun muassa McLarenilla Lewisin ja Fernando Alonson kohdalla (2007). Mercedes yrittää vältellä tuota skenaariota, Priestley toteaa, viitaten siihen, miten Russell voisi aiheuttaa nopeudellaan yllättävän suuria vaikeuksia F1:n seitsenkertaiselle maailmanmestarille Hamiltonille.

Lue myös:

    Uusimmat