F1-asiantuntija varmana: Bottaksella ja Räikkösellä mahdollisuudet voittoon

C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen luottaa täysin siihen, että Mercedeksen Valtteri Bottaksella ja Ferrarin Kimi Räikkösellä on mahdollisuudet taistella voitosta sunnuntaisessa Espanjan F1-osakilpailussa.

MAINOS

Espanjan F1-viikonloppu
C Morella!

Sunnuntai: Espanjan GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 13.30!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa.

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti!

Bottas ajoi kolmanteen ja Räikkönen neljänteen ruutuun lauantain aika-ajossa, kun taas heidän tallikaverinsa Lewis Hamilton ja Sebastian Vettel pyyhälsivät eturiviin. Oikarinen painottaa sitä, että suomalaisten on onnistuttava startissa, kun lähtövalot sammuvat iltapäivällä Barcelonassa. Kaksi viikkoa sitten Sotshissa Bottas paineli kolmosruudusta kärkeen ja voittoon saakka.

- Valtteri näytti Venäjällä, että startissa on mahdollista nousta, mutta Barcelonassa se ei ole ihan yhtä helppoa. Ensimmäiseen mutkaan ei ole ihan niin pitkä matka, mutta en näe sitä (nousua) mahdottomana, Oikarinen sanoo.

- Toinen huomioitava asia on se, että DRS-aluetta on pidennetty tähän kisaan, joten sitä kautta ohituksen hakeminen on mahdollista. Tietysti se vaatii sitä, että molemmat kuljettajat pitävät renkaat hengissä, eivätkä lähde ajamaan liian lähellä toista autoa ensimmäisillä kierroksilla ja sitä kautta tuhoa renkaita. Heillä pitää olla malttia. Jos kisassa ajetaan kaksi stinttiä pehmeillä ja yksi pieni stintti keskikovilla renkailla, varikkopysähdystenkin on osuttava kohdalleen. Voittaminen ei ole missään nimessä helppoa, mutta se on mahdollista molemmille suomalaisille, Oikarinen jatkaa.

Bottaksella oli ongelmia lauantain aikana, sillä hänelle jouduttiin vaihtamaan uuden voimayksikön tilalle moottori, jota hän oli käyttänyt kauden neljässä ensimmäisessä kilpailussa. Bottas kertoi aika-ajon jälkeen, että vanha moottori oli uutta huonompi. Oikarinen ei ole huolissaan Bottaksen puolesta sunnuntain kisaa ajatellen.

- Kisaan otetaan tehoja pois kaikilta eli ei ajeta aika-ajosäädöillä. Se on ihan normaalia, että näillä moottoreilla ajetaan viisi kisaa. Siinä mielessä en näe Valtterin tilannetta katastrofina.

Mercedes ja Ferrari ovat tehneet päivityksiä autoihinsa Barcelonaan tullessa. Oikarisen mukaan se ei ole vaikuttanut tallien voimasuhteisiin.

- Tallit ovat menneet rinta rinnan eteenpäin. Nyt näyttää siltä, että kumpikaan talli ei ole pystynyt tekemään ratkaisevan isoa askelta vaan ne ovat ottaneet yhtä isot askeleet.




Lue myös:

    Uusimmat