Mainos

EY-tuomioistuin: Raha- ja veikkauspelimarkkinat avattava

Euroopan Yhteisön tuomioistuin katsoo Italian lainsäädännön rajoittavan raha- ja veikkauspelien vapaata tuloa maahan. Päätös horjuttaa myös suomalaisten rahapeliyhtiöiden hallitsevaa asemaa.

Suomalaisten rahapeliyhtiöiden hallitseva asema on murtumassa. Euroopan Yhteisön tuomioistuin on tänään tekemällään ratkaisulla katsonut Italian lainsäädännön rajoittavan raha- ja veikkauspelien vapaata tuloa maahan. Ratkaisu koskee myös Suomea samalla tavoin.

Tätä päätöstä eurooppalaiset peliyhtiöt ovat odottaneet kuin kuuta taivaalta. Euroopan Yhteisön tuomioistuimen päätös horjuttaa usean maan veikkausyhtiöiden monopoliasemaa, tai ainakin se avaa mahdollisuuden nykyistä laajemmalle kilpailulle.

Päätös koskee suoranaisesti italialaisia vedonlyöntiyhtiöitä ja maassa toimineita vedonvälittäjiä, mutta se on sovellettavissa kaikissa EU-maissa samalla tavoin. Päätös luo myös aivan uusia mahdollisuuksia. Ainakin yksi brittiyhtiö selvittää myös toimintansa ulottamista Suomeenkin. Länsinaapurissa Ruotsissa Suomeen tulon valmistelu on jo hyvinkin pitkällä ja omat pelipisteet ovat jo suunnitteilla.

- Se on mahdollista ja suunnitelmiakin on valmiina, mutta en voi niitä kertoa kilpailusyiden takia, sanoo toimitusjohtaja Per-Ivan Selinder Expekt.com Ltd -yhtiöstä.

Veikkaustoimintaa Suomessa valvova sisäasiainministeriö toppuuttelee äkkinäisten johtopäätösten tekoa.

- Sinällään tästä ei seuraa, että suomalainen rahapelisektori olisi avautumassa, kuvaa hallitusneuvos Jouni Laiho.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 06.11.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.