Mainos

EY-tuomioistuin: lesboparia ei syrjitty

Homopareille ei EU-sopimusten perusteella tarvitse tarjota samoja etuja kuin heteropareille, totesi EY-tuomioistuin tänään. Tuomioistuin julkisti päätöksen, jonka mukaan lesboparia ei syrjitty, kun brittiläinen rautatieyhtiö kieltäytyi antamasta naistyöntekijänsä kumppanille alennuskorttia. Tuomioistuin päätyi eri ratkaisuun kuin julkisasiamies viime syksynä.

Rautatieyhtiö antaa alennuksia avosuhteessa eläville heteroille, mutta ei homopareille. Tuomioistuin totesi, ettei rajoitus ole ristiriidassa EU:n perussopimuksen vaatimuksen kanssa, jonka mukaan miehille ja naisille on samasta työstä maksettava samat palkat ja taattava samat edut.

Koska rautatieyhtiö kohtelee mies- ja naishomopareja samalla lailla, ei syrjintää ole tapahtunut, tuomioistuin päätteli.

EU-maat hyväksyivät viime kesänä Amsterdamin sopimuksen, joka uusii perussopimusta tältä osin. Uudessa sopimuksessa on pykälä, jonka mukaan EU voi päättää toimista, joilla torjutaan sukupuoleen, ikään, rotuun, etniseen alkuperään, vammaan, mielipiteisiin, uskontoon tai sukupuoliseen suuntautumiseen perustuvaa syrjintää. Sopimus on parhaillaan ratifioitavana EU-maiden parlamenteissa, ja sen on tarkoitus tulla voimaan ensi vuoden alussa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.