Mainos

Exxon Mobilille maksettavaksi miljardikorvaukset

Öljy-yhtiö Exxon Mobil joutuu maksamaan lähes 5,5 miljardin euron korvaukset alaskalaisille maanomistajille ja kalastajille 15 vuoden takaisesta tankkeriturmasta.

Exxon Valdez -tankkeri ajoi karille Alaskan rannikolla vuonna 1989.

Yhdysvaltain liittovaltion tuomari Alaskassa on määrännyt öljy-yhtiö Exxon Mobilin maksamaan noin 5,4 miljardin euron korvaukset 15 vuotta sitten Alaskan rannikolla tapahtuneesta tankkerin karilleajosta.

Vuotaneen öljyn aiheuttamasta valtavasta ympäristötuhosta tuomittu korvaus on määrä maksaa Alaskan rannikon asukkaille, muun muassa tuhansille kalastajille ja maanomistajille. Korvaussummasta 4,5 miljardia on vahingonkorvauksia ja loput 2,25 miljardia korkoa.

Exxon Mobil aikoo valittaa päätöksestä. Pitkällisessä oikeuskiistassa ylempi oikeusaste on jo kahdesti aiemmin palauttanut tapauksen liittovaltion tuomioistuimeen.

Exxon Valdez -tankkeri karautti kiville Alaskan rannikolla maaliskuussa 1989, ja sen seurauksena mereen vuoti noin 41 miljoonaa litraa raakaöljyä. Öljystä suuri osa ajautui rantaan ja tappoi satojatuhansia eläimiä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.