Mainos

Expressen: Naista neuvottiin ottamaan särkylääke – synnytti hetkeä myöhemmin vessassa

Ruotsissa selvitetään tapausta, jossa raskaana ollut nainen sai vääränlaista hoitoa vaivoihinsa, kertoo Expressen.

Lehden mukaan länsiruotsalainen nainen oli rauskausviikolla 31, kun hän sai kipuja alavatsaansa vierailleessaan pääsiäislomallaan Etelä-Ruotsissa. Nainen selostaa tapahtumat ilmoituksessa tarkastusviranomaisille.

Nainen soitti Expressenin mukaan neuvontapuhelimeen, josta käskettiin mennä sairaalaan, jotta voitaisiin sulkea pois virtsatietulehduksen mahdollisuus. Naisen virtsasta löydettiin jäämiä verestä. Nainen sai lääkkeet virstatietulehdukseen ja neuvon ottaa yhteyttä kätilöön viikonlopun jälkeen. 

Myöhemmin samana iltana nainen meni uudestaan sairaalaan, mutta CTG:ssä ja ultrassa ei löytynyt mitään poikkeavaa.

Nainen palasi kotiin keskellä yötä kärsien kovista kivuista, jotka tuntuivat jaloissa asti. Hänen miehensä soitti sairaalaan ja selitti, että vaimolla on niin kovat kivut, ettei hän pysty puhumaan. Sairaalasta neuvottiin ottamaan Alvadonia, joka on ruotsalainen paracetamolia sisältävä särkylääke.

Nainen oksensi ja juoksi vessaan, missä hän sai kolme supistusta, ponnisti ja synnytti pojan. Naisen mukaan 28 minuutin jälkeen tuli ambulanssi, jolla pariskunta lähti takaisin Ystadiin.

Expressenin mukaan vauva ja äiti voivat molemmat hyvin. Nainen sanoo ilmoituksessa toivovansa, että tapaus tutkitaan perusteellisesti, jotta siitä voidaan ottaa opiksi, eikä kenenkään toisen tarvitse joutua vastaavanlaiseen tilanteeseen.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.