Mainos

Exelin tulo heikkeni hienoisesti

Muun muassa urheilusauvoja valmistava Exel ennakoi kilpailun kiristyvän nykyisillä sauvakävelymarkkinoilla entisestään. Yhtiö pyrkii hakemaan uutta kasvua etenkin Pohjois-Amerikan ja Kiinan markkinoilta.

Teollisuusprofiileja ja urheilusauvoja valmistavan Exelin liikevaihto kasvoi huhti-kesäkuussa hiukan viime vuodesta, mutta tulos heikentyi. Yhtiön liikevaihto kasvoi kaksi miljoonaa 25,2 miljoonaan euroon viime vuoden huhti-kesäkuuhun verrattuna. Liikevoitto pieneni 0,2 miljoonaa viiteen miljoonaan euroon.

Exelin mukaan kilpailu nykyisillä sauvakävelymarkkinoilla kiristyy entsestään, ja uusille alueille meneminen vaatii paljon ponnistuksia muun muassa markkinoinnissa ja jakelussa. Markkinointiponnistukset laskevat yhtiön mukaan liikevoittoa selvästi ainakin lähiaikoina. Yhtiö pyrkii voimakkaasti varsinkin Pohjois-Amerikan ja Kiinan markkinoille.

Exelin teollisuusprofiilien liikevaihto ja tulos paranivat viime vuodesta. Exel osti huhtikuussa Itävallasta alan tehtaan, joka kasvatti yhtiön liikevaihtoa 1,1 miljoonalla eurolla huhti-kesäkuussa. Exelin mukaan teollisuusprofiilien raaka-aineiden hinnat ovat kasvaneet voimakkaasti. Hiilikuituraaka-aineesta on markkinoilla pulaa koko vuoden, kun sitä tarvitsevat myös Airbusin A-380-ohjelma, Yhdysvaltain puolustusvoimien projektit ja Kiinan infrastruktuurirakentaminen. Pula jarruttaa yhtiön mukaan kasvua ainakin lyhyellä aikajänteellä.

Exel uskoo koko yhtiön liikevaihdon kasvavan tänä vuonna, mutta tuloksen rahoituserien jälkeen pysyvän suunnilleen viime vuoden tasolla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.