Ex-vapaaottelijan dopingrikostuomio säilyi hovissa

Helsingin hovioikeus piti ennallaan entisen vapaaottelijan dopingrikoksesta saaman ehdollisen vankeustuomion. Sen sijaan ex-urheilijan ampuma-aserikoksesta saama tuomio meni hovioikeudessa nurin.

Urheilijan hallusta tavattiin vuonna 2005 yli 800 tablettia ja toistasataa ampullia erilaisia dopingvalmisteita ja piristeitä, muun muassa anabolisia steroideja ja kasvuhormoneja. Riitaa Helsingin käräjäoikeudessa oli siitä, olivatko aineet omaa käyttöä vai levitystä varten.

Vastaajan mukaan hän oli hankkinut aineet kymmeneltä henkilöltä kymmeneltä eri salilta valmentautuakseen MM-kilpailuihin. Lisäksi hän kertoi olevansa dopingaineiden suurkuluttaja.

Antidopingtoimikunnan lääketieteellisen johtajan dosentti Timo Seppälän lausunnon mukaan takavarikoidut aineet olisivat riittäneet noin 500 päiväksi. Oikeus katsoi, että vastaajan asema 200 voimaharjoittelijan valmentajana heikensi hänen kertomuksensa luotettavuutta. Lisäksi osa aineista oli takavarikoitu eteisen vaatekaapista, vaikka niiden pitkään säilyminen olisi edellyttänyt pakastamista.

Käräjäoikeus tuomitsi vapaaottelijan dopingrikoksesta, laittomaan tuontitavaran ryhtymisestä ja ampuma-aserikoksesta viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Hovioikeus piti ennallaan dopingrikostuomion, mutta ei löytänyt riittävää näyttöä ampuma-aserikoksesta. Näin ollen tuomio aleni 15 päivää.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat