Mainos

Ex-valtiovarainministeri Viinanen: Ahneus sokaisi terveen järjen

kuva: Lehtikuva

Lamavuosien valtiovarainministeri Iiro Viinanen ottaa rajusti kantaa pörssiyhtiöiden palkitsemisjärjestelmiin Helsingin Sanomien yleisönosastossa. Viinanen haukkuu muun muassa valtio-omisteisten yritysten hallitukset.

- Sopii kysyä, millaisia hallituksen jäseniä yhtiöissä on, jos ei omaa järkeä voi käyttää palkkiotasoa määriteltäessä. Kysyäkin voi, jos ei lukemalla selviä.

Viinasen mukaan talonpoikaisjärjellä pitäisi puuttua asiaan, jos johdon palkkiot ylittävät vuosipalkan. Viinanen myös kyseenalaistaa väitteen, ettei yritysten johto vaikuta palkkioehtoihin.

- Totuus on aivan jotain muuta. Jos esitys ei tule suoraan johdolta, se ainakin pystyy vaikuttamaan siihen oleellisesti.

Viinasen mukaan on myös arveluttavaa, että pörssiyhtiöiden hallituksissa pyörii pieni piiri toistensa kavereita, jotka myös joissain tapauksissa ovat myöntäneet itselleen optio-oikeuden.

- "Ei korppi korpin silmää noki" on enemmän kuin totta, Viinanen lataa.

Viinasen mielestä poliitikkoja ei voi syyttää vastuun pakoilusta Fortumin tapauksessa.

- Mielestäni vastuuttomasti ovat toimineet vain yhtiön hallintoelimet salliessaan tilanteen tehdä varkaan. Tämä on ollut helppoa, koska ainakaan yhtiökokous ei asiaan puutu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.