Mainos

Ex-vakoojan kuoleman selvittäminen jatkuu Britanniassa

Britannia on ollut yhteydessä Venäjään ja pyytänyt kaikkia mahdollisia tietoja myrkytettystä agentista. Myös brittilehdet ovat käsitelleet aihetta laajasti.

Britanniassa jatketaan entisen venäläisvakoojan Aleksandr Litvinenkon kuoleman tutkimuksia. Litvinenko kuoli lontoolaisessa sairaalassa myrkytysoireisiin myöhään torstaina.

Litvinenkosta löydettiin radioaktiivisen aineen Polonium 210:n jäämiä. Samaa ainetta on löydetty myös ravintolasta ja hotellista, joissa hän kävi ennen sairastumistaan.

Britannian terveysviranomaiset ovat nyt kehottaneet kaikkia niitä henkilöitä, jotka kävivät samassa ravintolassa ja hotellissa Litvinenkon sairastumispäivänä ottamaan yhteyttä viranomaisiin.

Putinista syntipukki

Tuoreet brittilehdet kääntävät koko huomionsa Venäjän presidenttiin Vladimir Putiniin, jota Litvinenko itse syytti murhaamisestaan viestissään, joka luettiin hänen kuolemansa jälkeen. Samaan aikaan Britanniassa kasvoi huoli, että jupakka laajenee poliittisesti.

Times-lehti toteaa pääkirjoituksessaan, että selittämätön kuolema on vahvistanut epäilyksiä siitä, että Putinin itsevaltaisella hallinnolla olisi sormensa pelissä. Lehti vaatikin presidenttiä osoittamaan teoilla, ettei hän ole sekaantunut asiaan.

Britannian tiedustelupalvelujen mukaan myrkytyksessä on kaikki "valtion tukeman" salamurhan ainekset, lehti kirjoittaa.

Britannia onkin ollut jo yhteydessä Venäjään ja pyytänyt kaikkia mahdollisia tietoja Litvinenkosta.

Venäjän ja Britannian suhteet vaarassa?

Guardian-lehden mukaan osa ministereistä on jo nyt huolissaan siitä, kuinka tapaus voi vaikuttaa Britannian ja Venäjän suhteisiin. Ministerit pelkäävät, että julkinen tutkimus voisi johtaa kiusallisiin ja synkkiin syytöksiin Venäjän mahdollisesta osallisuudesta.

Putin muistutti jo eilen poliittisten murhien olevan ongelma muullakin Euroopassa. Samalla hän varoitti politisoimasta Litvinenkon kuolemaa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.