Mainos

Ex-suurlähettiläs: Halonen tukahduttaa keskustelun

Suomen entisen Yhdysvaltain-suurlähettilään mukaan presidentti Halonen pyrkii leimaamaan ulkopoliittisen kritiikin esittäjät pieneen radikaaliin ääriryhmään, vaikka todellisuudessa arvostelu on laajaa.

Presidentti Tarja Halosen ulkopolitiikka on joutunut viimeaikoina kovan arvostelun kohteeksi. Arvostelijoiden joukkoon liittyy nyt Suomen entinen Yhdysvaltain suurlähettiläs Richard Müller.

Müllersyyttää presidentti Halosta eriävien mielipiteiden tukahduttamisesta ulkopoliittisessa keskustelussa.

Müller sanoo Turun Sanomissa Suomen ulkopoliittisen linjan pohjautuvan toiveajatteluun ja toteaa sen vahingoittavan Suomen kansallisia etuja.

Müllerin mielestä presidentti Halonen on vastannut hänelle osoitettuun kritiikkiin väärällä tavalla. Müller kirjoittaa Halosen pyrkivän tukahduttamaan Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta käytävää keskustelua leimaamalla kriitikkonsa pieneen radikaaliin ääriryhmään kuuluviksi.

Arvostelijoiden joukko on kuitenkin laaja, entinen suurlähettiläs korostaa. Pienen radikaalijoukon sijasta Halosen kriitikoihin kuuluu Müllerin mukaan ulkopolitiikan asiantuntijoita, poliitikkoja sekä keskeisessä asemassa olevia ulkoministeriön virkamiehiä. Müllerin mielestä syytä kritiikille myös on:

- Suomen edelliset presidentit ovat olleet realisteja mutta nykyinen ulkopoliittinen johto nojaa toiveajatteluun ja vahingoittaa Suomen keskeisiä etuja, Müller lataa kirjoituksessaan.

Müllerin mielestä Suomen ulkopoliittinen johto onkin nyt vakavan itsetutkinnan edessä.

- Pitäisikö meidän olla vilpittömiä maailmanparantajia, vai katsoa ensisijaisesti omien keskeisten tarpeittemme ja omien etujemme perään, Muller kysyy.

(MTV)

(Huomenta Suomen uutiset 24.02.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.