Ex-presidentti Carter: USA kiduttaa vankeja

Jimmy Carterin mukaan Yhdysvallat kiduttaa vankeja kansainvälisten lakien vastaisesti. New York Times -lehden viime viikolla julkaiseman uutisen mukaan Yhdysvaltain oikeusministeriöllä on ollut omia salaisia muistioitaan, joissa on hyväksytty vankien kovakourainen ja raaka kohtelu.

Yhdysvaltain entinen presidentti Jimmy Carter on syyttänyt CNN:n haastattelussa Yhdysvaltain nykyhallitusta totuuden vääristelystä. Carterin mukaan Yhdysvallat kiduttaa vankeja kansainvälisten lakien vastaisesti.

-En luule niin, tiedän sen, sanoi Carter CNN:n haastattelussa. -Maamme on ensimmäistä kertaa minun elinaikanani hylännyt periaatteensa ihmisoikeuksista, jatkoi ex-presidentti.

Hänen mukaansa presidentti George W. Bush on luonut omat itse omat määritelmänsä. -Voit määritellä, mitkä ovat ihmisoikeuksia ja sanoa, ettemme toimi niiden vastaisesti, ja voit määritellä itse, mikä on kidutusta ja sanoa, ettemme kiduta, Carter huomautti.

Valkoinen talo on toistuvasti vakuuttanut, että terrorismista epäiltyjä vankeja ei kohdella kaltoin.

New York Times -lehden viime viikolla julkaiseman uutisen mukaan Yhdysvaltain oikeusministeriöllä on ollut omia salaisia muistioitaan, joissa on hyväksytty vankien kovakourainen ja raaka kohtelu.

Presidentti Bush ehätti itse tuolloin vakuuttamaan, että Yhdysvallat ei kiduta vankejaan.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat