Mainos

Ex-presidentin vaimo syyttää Googlea: "En ole mikään prostituoitu"

Saksan entisen presidentin Christian Wulffin vaimo Bettina Wulff on haastanut hakukonejätti Googlen oikeuteen kunnianloukkauksesta.

Syytteen mukaan Google linkittää Wulffin nimihaun yhteyteen hakuehdotuksia, joissa vihjataan hänen toimineen prostituoituna.

Googlen hakukone ehdottaa Bettina Wulffin nimihaun yhteydessä tarkennuksia, joissa mainitaan mm. "prostituoitu", "bordelli" ja "Playboy". Bettina Wulffin mukaan huhut hänen "punaisten lyhtyjen menneisyydestään" ovat täysin valheellisia.

Der Spiegel kertoo, että Wulff on taistellut jo muutaman vuoden ajan hänestä epäilyttäviä huhuja levittäneitä bloggaajia ja toimittajia vastaan.

Wulffin asianajajat vaativat oikeutta pakottamaan Googlea poistamaan pitkän listan Wolffia koskevista automaattisista hakuehdotuksista.

Google ei ole suostunut vaatimukseen. Googlen mukaan hakuehdotukset määräytyvät yksinkertaisesti sen mukaan, millä hakusanoilla nimeä on usein haettu.

Der Spiegel kuitenkin kritisoi nettivisuillaan, että Google on aiemminkin suodattanut suosittuja hakusanoja, kun se on hyödyttänyt yhtiötä jotenkin.

Google on mm. vahvojen ryhmittymien painostuksen takia poistanut piratismiin viittaavia hakuehdotuksia. Der Spiegel kritisoi, että yksittäisten ihmisten tapauksessa Google kuitenkin näyttää sallivan yksityisyyttä loukkaavat hakusanat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.