Mainos

Ex-pääministeri Sharif palaa Pakistaniin syyskuun alussa

Pakistanin hallituksen mukaan Nawaz Sharifia uhkaa oikeudenkäynti, mikäli hän palaa kotimaahansa.

Pakistanin entinen pääministeri Nawaz Sharif palaa kotimaahansa. Sharif kertoi tänään Lontoossa pitämässään lehdistötilaisuudessa paluupäiväkseen 10. syyskuuta.

Sharif sanoi aikovansa aloittaa "ratkaisevan taistelun" maan sotilashallitsijaa Pervez Musharrafia vastaan. Hän on uhannut asettua ehdolle ensi vuoden parlamenttivaaleissa.

Pakistanin korkein oikeus antoi luvan Sharifin, 57, paluulle jo aiemmin. Hän on viettänyt maanpaossa seitsemän vuotta.

Musharraf syöksi Sharifin vallasta vuoden 1999 vallankaappauksessa, jonka jälkeen hänet tuomittiin elinkautiseen vankeuteen vallankaappauksesta, veronkierrosta ja maanpetoksesta. Hän pakeni veljensä Shahbazin kanssa Saudi-Arabiaan.

Nawaz Sharif toimi Pakistanin pääministerinä 1990-1993 ja 1997-1999.

Jyrkkä ei vallanjaolle

Toinen entinen pääministeri Benazir Bhutto on keskustellut Musharrafin kanssa mahdollisesta vallanjakosopimuksesta, jonka mukaan Musharraf luopuisi armeijan ylipäällikkyydestä. Myös Bhutto elää maanpaossa, ja suunnittelee ehdokkuutta tulevissa vaaleissa.

Sharif tuomitsi sopimuskaavailut.

- Tämä mies, Musharraf, on matkalla pois vallasta. Kenenkään ei tulisi yrittää pelastaa hänen uppoavaa laivaansa henkilökohtaisista syistä, Sharif sanoi.

Pakistanin hallituksen mukaan Sharifia ja hänen veljeään uhkaa oikeudenkäynti, mikäli he tulevat takaisin. Hallitus katsoo, että Sharifit suostuivat vapaaehtoisesti lähtemään maanpakoon kymmeneksi vuodeksi, mutta Sharif kiistää tämän.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.