Mainos

Ex-nokialaiset tykittävät kovaa - markkinoille superkestävä kännykkä?

Matkapuhelinjätti Nokian vaikeudet tuntuvat edelleen jatkuvan, mutta yhtiön entiset työntekijät ovat samaan aikaan kehittämässä uusia ja erittäin lupaavan oloisia tuotteita.

Julkisuudessa on puhuttu paljon ex-nokialaisten perustamasta Jollasta, joka kehittää Nokian hylkäämään MeeGo-käyttöjärjestelmään perustuvaa alustaa. Sailfish-alusta on määrä julkistaa ensi kuussa. Yhtiöltä odotetaan lisäksi innolla omaa älypuhelinjulkistusta vielä tämän vuoden aikana.

Kirjaimellisesti kovia uutuuksia on tulossa myös muilta tahoilta. Mobiili.fi-sivusto kertoo niin ikään Nokian entisten työntekijöiden vauhdittamasta Adaia-yhtiöstä, joka on kehittämässä Android-käyttöjärjestelmään pohjautuvaa, koviin oloihin suunniteltua älypuhelinta.

Sivuston mukaan Adaian tiimin takana ovat mm. Nokiassa 10 vuotta tuotekehitystehtävissä toiminut Rob McGrarry ja Nokian markkinoinnissa työskennellyt Heikki Sarajärvi. Tiimissä on mukana myös Riot Entertainment -mobiilipeliyhtiössä vaikuttanut Jan Wellmann.

Puhelin, joka kestää rajujakin olosuhteita

Adaian verkkosivuilla todetaan, että yhtiön tiimi kyllästyi kietomaan älypuhelimiaan muovipusseihin tai suojakuoriin aina, kun he halusivat "lähteä ulos pitämään hauskaa".

Ryhmän jäsenet kertovat hajottaneensa arvokkaita älypuhelimia purjehtiessaan, ajaessaan enduropyörillä tai sukellusreissujen yhteydessä.

Yhtiö kertoo miettineensä, millainen olisi täydellinen älypuhelin. Listaan kuuluu mm. iskunkestävyys, pölytiiviys, vedenpitävyys sekä armeijan luokitukset täyttävä STD 810G-sertifikaatti.

Lisäksi laitteen pitää ryhmän mielestä pystyä viestintään kännykkäverkkojen ulkopuolellakin. Tällä yhtiö viittaa ilmeisesti satelliittiominaisuuteen.

Laitteen runko olisi puolestaan metallia tai komposiittimateriaalia. Lisäksi puhelimessa tulisi olla tukevat kiinnityspisteet, jolla sen saa liitettyä hyvin vaikkapa polkupyörään.

Lisäksi puhelimelta odotetaan parempaa tietoturvaa kuin nykyisiltä älypuhelimilta. Adaian mukaan kaiken tämän lisäksi puhelimen pitää näyttää hyvältä.

Yhtiön Kanadan sivustolla kestävän puhelimen kehitysprojektia kutsutaan Blackcombiksi.

Yhteistyökumppaneita ja ideoita kerätään

Adaia kertoo herättäneensä idean henkiin yhteistyössä BMW DesignworksUSA:n ja Elektrobitin kanssa. BMW DesignworksUSA hoitaa laitteen teollista muotoilua ja Elektrobit puolestaan laitteiston kehitystä.

Adaia kertoo sivuillaan pyytävänsä sähköpostitse asiantuntevia neuvoja siitä, millainen olisi täydellinen puhelin purjehtijoille, sukeltajille, laskettelijoille ja muissa vastaavissa kovissa olosuhteissa liikkuville.

Yhtiö kertoo myös ottavansa uutuuslaitteen ennakkotilauksia vastaan "mahdollisimman nopeasti".

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.