Mainos

Ex-nokialainen: "Elop romutti Nokian kuin tuhopolttaja"

Teknologiajätti Nokian johtajan Stephen Elopin kovasanaisen "palava öljylautta" -kohumuistion julkistuksesta on vierähtänyt nyt vuosi. Elop kritisoi tuolloin yhtiön työntekijöille lähettämässään muistiossa Nokian tilannetta ja vertasi tapahtumia palavaan öljylauttaan. Voit lukea muistion täältä.

Nokian johtotehtävissä aiemmin toiminut Tomi Ahonen on vuoden ajan kritisoinut Elopin toimia ja jatkaa äärimmäisen vahvasti tällä linjalla blogisivuillaan.

"Kaikkien aikojen tuhoisin tempaus"

Ahonen toteaa, että Elop tuhosi muistiollaan Nokian hallitsevan markkina-aseman. Hän kommentoi, että ennen kohumuistion julkistusta Nokia oli pelkästään älypuhelimien osalta tuplasti suurempi kuin Applen iPhone, mutta nyt asiat ovat kääntyneet päinvastoin.

Ahonen tykittää, että Elopin muistio on kaikkien aikojen tuhoisin yhtiön johtoportaan suorittama viestintätempaus. Muistio oli Ahosen mukaan harhaanjohtava ja täynnä virheitä.

Hän toteaa, että todellisuudessa kyse oli Nokialle suunnatusta itsetuho-oppaasta. Ahonen haukkuu, että muistiossa vertauskuvallisesti kerrotun öljylautan tulipalon oli Elop itse sytyttänyt tuhopolttajan tavoin.

Ahonen esittää blogissaan Elopin muistion, jonka väliin hän on sijoittanut omat äärimmäisen kriittiset kommenttinsa. Voit lukea blogikirjoituksen kokonaisuudessaan täältä.

Ahonen toteaa, että muistiota lukiessaan varmasti kaikki järkevät Nokian työntekijät huomasivat, "että heidän johtajansa on hullu" ja alkoivat suunnitella siirtymistä pois yhtiöstä.

"Microsoft tarvitsi epätoivoisesti pelastajaa"

Ahosen mielestä Microsoftin ja Nokian yhteistyössä on kyse pohjimmiltaan siitä, että Microsoft tarvitsi epätoivoisesti pelastajan markkinoilla epäonnistuneelle Windows Phone -järjestelmälleen.

- Elop torpedoi maailman vahvimman mobiiliekosysteemin. Pari päivää muistion julkistamisen jälkeen hän eteni ja ilmoitti Nokian korvaavan ohjelmistonsa kaikkein heikoimmin pärjänneellä Windows Phone -käyttöjärjestelmällä, kirjoittaa Ahonen.

Ahonen kuitenkin toteaa olleensa Elopin kanssa samaa mieltä siitä, että Nokia oli kohtaamassa alati kovempaa kilpailua. Hän kertoo olleensa samaa mieltä vuosi sitten ja vielä nytkin. Hänen mielestään muistiossa esitetyt faktat olivat kuitenkin täysin vääriä. Ahosen mielestä Elop on lisäksi vuoden ajan toiminut osittain päinvastoin, mitä hän muistiossaan totesi.

Ahosen mielestä "Nokia on nyt oikeasti tulessa ja vuotaa verta Elopin erottaessa työntekijöitä ja rikkoessa antamiaan lupauksia".

Ahonen kuitenkin toteaa, että hän rakastaa Nokiaa. Hän sanoo huomanneensa Nokian menevän väärään suuntaan Olli-Pekka Kallasvuon johdossa ja olleensa tyytyväinen Elopin saapumisesta. Hän kertoo suhtautumisensa Elopiin muuttuneen kuitenkin "ääliömäisen" muistion jälkeen. Nyt Ahonen toteaa pitävänsä Elopia Nokian tuhoajana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.