Mainos

Ex-NBK-johtaja syytteeseen vanhoista murhista

Entinen NBK-johtaja Lauri Johansson saa syytteen kahdesta vanhasta henkirikoksesta, kertoo syyttäjä Harri Ilander Helsingin syyttäjävirastosta.

Johanssonia syytetään kesällä 1992 tehdystä Pauli Saastamoisen murhasta. Saastamoinen oli ammuttu ja hänen jalkoihinsa oli sidottu painot, jotta ruumis pysyisi satama-altaan pohjalla. Ruumis nousi kuitenkin pintaan.

Toinen henkirikos on 31. elokuuta 1998 tapahtunut Jari Aaltosen (kuva oikealla) murha. Jari Aaltonen on rock-muusikko Henry "Remu" Aaltosen veli.

- Aaltosen ruumista ei ole etsinnöistä huolimatta löydetty, Ilander kertoo.

Johansson tunnusti henkirikokset noin vuosi sitten rikoslehti Alibille.

Ilanderin mukaan jutussa on muutakin näyttöä kuin tunnustukset, muttei halua vielä kertoa niistä. - En tiedä milloin juttu tulee käsittelyyn, mutta oletettavasti pikapuoliin, Ilander toteaa.

Johansson istuu jo elinkautista murhasta. Johansson ampui 16. syyskuuta 2001 syrjäisellä metsätiellä Porvoossa Natural Born Killers -jengistään irtipyrkineen miehen. Johansson on sittemmin syrjäytetty jengin johdosta.

[Tässä jutussa oli lyhyen aikaa 4.2.2009 virheellinen otsikointi. Otsikossa kerrottiin, että Ex-NBK-johtaja olisi tuomittu vanhoista murhista, vaikka kyse on nostetusta syytteestä. Toimitus pahoittelee erhettä.]

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.