Ex-missi lataa suorat sanat kaunotarten minituloista: "Ehkä näillä ihmisillä on elättäjät"

Tällä viikolla julkistetiin vuoden 2015 verotiedot ja missikaunotarten pienet tulot ovat herättäneet hämmennystä. 

Vuoden 2015 Miss Helsinki Rosanna Kulju lataa blogikirjoituksessaan tiukkaa tekstiä verotiedoista. Hän ihmettelee, miten Helsingissä voi elää 10 000 euron vuosituloilla. 

– Miten on varaa asua Helsingin keskustassa, kantaa luksuslaukkuja ja käydä joka viikonloppu ulkona, jos tienaa 10 000 euroa? hän kysyy. 

Kulju vertaa tuloja viime vuosien tienesteihinsä. 

– Tienasin 2015 vähän alta 34 000. Vuonna 2014 37 000e. 2016 tulee olemaan huomattavasti kovempi kun mennyt vuosi. En asu linnassa, shoppailen harvoin, syön ulkona ehkä kerran viikossa ja en ole muutenkaan tuhlaaja, Kulju kirjoittaa

– Pointtini on siis se että mä oon elänyt ihan normaalisti noilla tuloilla, miten on mahdollista että joku oikeasti elää 10k tuloilla? Pelkkään vuokraan menee kuukaudessa yli 1000e.

Kulju toteaa kirjoituksessaan, että hän on aina halunnut tehdä ansionsa itse ja aprikoi, että minituloilla elävillä saattaa olla taustallaan muita ihmisiä, jotka maksavat osan menoista. 

– Ehkä näillä ihmisillä on elättäjät, joko mies tai äiti. Olen aina halunnut itse tienata rahani ja itse rakentaa elämääni. Mulla ei oo yhtään maksuhäiriöitä ja tiedän aina miten mun taloudelle kuuluu. Ei ole siistiä tienata 10k vuodessa, elää jonkun muun rahoilla ja kantaa luksuslaukkuja. Jokainen tyylillään.

Kulju huomauttaa kirjoituksensa loppuun, ettei tarkoittanut tekstillään esimerkiksi opiskelijoita. 

Monet kauneusalalla työskentelevät missit ja mallit tekevät töitä toiminimellä tai yrityksen kautta. Tuolloin kaikki tulot eivät näy henkilöverotuksessa.

Voit lukea Kuljun kirjoituksen kokonaisuudessaan täältä

Lue myös:

    Uusimmat