Mainos

Ex-mies oli uskomaton rakastaja, uuden kumppanin sänkytaidot eivät vakuuta – mitä tehdä? Asiantuntija vastaa

Psykoterapeutti antaa omat vinkkinsä tilanteeseen, jossa parisuhdetta rasittaa kumppanin olemattomat taidot petipuudissa.

Mitä tehdä, jos kumppanin seksitaidot eivät miellytä? Seksuaalihäiriöihin erikoistunut psykoterapeutti Pamela Stephenson Connolly antoi  The Guardianin kysymyspalstallaan vinkkinsä, miten tilanteessa kannattaisi toimia.

Connollylle esitetty ongelma kuului näin: "Olen alkanut odottaa seksiä kauhulla. Ex-aviomieheni oli uskomaton rakastaja, ja olimme yhdessä 22 vuoden ajan, mutta hän oli uskoton minulle useammin kuin kerran, joten erosimme. Noin vuotta myöhemmin tapasin nykyisen kumppanini. Olen yrittänyt kertoa hänelle, mitä haluaisin, mutta valitettavasti hän todella on kamala sängyssä. Hän on uskomaton mies, ja parisuhteemme on aika vankka, ja viimeisin asia, jota haluaisin tehdä, on loukata hänen tunteitaan."

Connolly muistuttaa kysyjälle, että kukaan ei ole "hyvä rakastaja" jokaisen kumppanin kanssa, koska se, että on "hyvä" sängyssä vaatii molemmilta osapuolilta kykyä jakaa seksuaaliset tarpeensa ja halunsa, sekä opettaa toisiaan, kuinka tulla tyydytetyksi.

– Ymmärrän, että olet yrittänyt opettaa uutta kumppaniasi, mutta jos hän on ollut välinpitämätön, sinun pitää päättää, kuinka tärkeää hyvä seksi sinulle on pidemmällä tähtäimellä, ja sietäisitkö elämää ilman sitä, Connolly toteaa.

Asiantuntija huomauttaa, että monet ihmiset joutuvat käymään läpi vastaavia pohdintoja, mutta eri ihmisillä prioriteetit ovat erilaisia.

– Sinun tapauksessasi, olet jo uhrannut hyvän seksin – avioliitossasi –, koska uskollisuus oli sinulle tärkeämpää. Ymmärrän, ettet halua loukata kumppaniasi, mutta olisi hyvin järkeenkäypää yrittää vielä kerran sanoen jotain tämänkaltaista: "Välitän sinusta, ja haluaisin harkita yhteistä tulevaisuutta, mutta minusta ei tunnu siltä, että olisimme vielä löytäneet tapaa olla seksuaalisesti yhteensopivia. Sinun täytyy nyt kuunnella minua, ja haluan tehdä niin kuin on parasta myös sinulle." Jos tämä ei johda haluttuihin tuloksiin, ehkä sinun täytyisi harkita jonkun toisen etsimistä, Connolly sanoo.

Lähde: The Guardian

***

3:08

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.