Mainos

Ex-maalivahti Mishchukille ehdollista vankeutta

Käräjäoikeus ei pitänyt uskottavana sitä, että Aleksander Mishchuk ei olisi kipeän selän vuoksi pystynyt torjumaan 2-0-maalia vuosi sitten syyskuussa pelatussa ykkösen ottelussa.

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Atlantiksen ex-maalivanhti Aleksander Mishchukin neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen lahjuksen ottamisesta.

Lisäksi Mishchukin on korvattava valtiolle rikoksen hänelle tuottama taloudellinen hyöty 1500 euroa. Myös osa asianajajan palkkiosta ja todistelukustannksista jäävät Mishcukin maksettavaksi.

"Näyttö ei ollut yksiselitteistä"

Syyttäjän mukaan Mishchuk jätti tahallaan RoPSin laukauksia torjumatta ainakin 1 500 euron lahjuksen takia. Ottelusta oli lyöty vetoa huomattavilla summilla. Syytteeseen johtanut peli pelattiin 2006 syksyllä Rovaniemen Palloseuraa vastaan.

Käräjäoikeus ei pitänyt uskottavana, että ammattimaalivahti, joka on ottelun alkaessa ollut terve ja joka aiemmin ottelussa on kyennyt myös heittäytymään olisi yht´äkkiä ollut niin huonossa kunnossa, ettei torjuminen kipeän selän vuoksi enää 2-0-maaliin johtaneessa tilanteessa olisi ollut mahdollista.

Käräjäoikeus katsoi, että Mishchuk oli vastaanottanut ainakin 1500 euroa korvaukseksi siitä, että hän pyrkii vaikuttamaan Rovaniemen Palloseuran ja Atlantiksen välisen ottelun lopputulokseen edesauttamalla edustamansa joukkueen häviötä.

Mishchukin asianajan Yrjö Kosken mukaan Mishchuk aikoo valittaa tuomiosta hovioikeuteen.

(4.12)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.