Mainos

Ex-kohupiispa SDP:n puheenjohtajakisaan

SDP:n puheenjohtajaehdokkaiden määrä on noussut yhdeksään. Ensimmäisen kauden kansanedustaja, entinen Turun piispa Ilkka Kantola lähtee tavoittelemaan tehtävää.

Kansanedustaja Ilkka Kantolakin lähtee mukaan SDP:n puheenjohtajakilpaan. Kantola perusteli ehdokkuuttaan sillä, että hän voi tuoda puolueen tulevaisuuskeskusteluun tuoreella tavalla ulkopuolista, vastikään mukaan tulleen ihmisen näkökulmaa. Hän liittyi SDP:n jäseneksi vasta lokakuussa 2006.

Ehdokkuus ei ollut Kantolan oma ajatus. Hän kertoi, että runsaan kahden viikon kuluessa puolueväeltä oli tullut toiveita ehdokkuudesta. Viime sunnuntaina Naantalin työväenyhdistys esitti virallisen pyynnön. Joka tapauksessa hän kertoi olevansa tosissaan liikkeellä.

"Elämä on epäreilua"

Kantola toi tilaisuudessaan esiin SDP:n puoluekokous- ja vaaliteeman "Reilun Suomen". Hän muistutti, että elämä ei itsessään ole oikeudenmukaista vaan usein epäreilua. Hän antoi esimerkkejä epäreiluuksista, joita hän oli kuullut kansalaisilta. Epäreiluutta voi olla sekin, että ammattimies ei voi tehdä työtä ammattiylpeydellä, koska työn laadusta pitää tinkiä.

-Ihmisten kertomukset epäreiluudesta on otettava vakavasti, hän korosti.

Puheenjohtajan pitää valmistautua myös siihen, että hänestä voi tulla pääministeri. Kantola myönsi, että kyllä hän olisi huolestunut, jos hän joutuisi pääministeriksi jo kesäkuussa.

Kantola kannattaa periaatteessa SDP:n siirtymistä jäsenäänestyksen suuntaan puheenjohtajavalinnassa. Hän ei kuitenkaan lämpene sille, että jo keväällä järjestettäisiin jäsenäänestys. Hyvä hänen mielestään on, että asiasta käydään periaatteellista keskustelua puoluekokouksessa.

"Ymmärrän julkisuuden pyörteeseen joutuneita"

Kantola on ensimmäisen kauden kansanedustaja. Hän toimi takavuosina Turun piispana. Hän joutui eroamaan piispan virasta, kun tuli ilmi, että hänellä oli avioliiton ulkopuolinen suhde. Kantola joutui melkoiseen julkiseen pyöritykseen. Opetuksena noista tapahtumista hän kertoi ainakin olevan, että hän ymmärtää paremmin niitä, jotka ovat joutuneet samaan pyöritykseen.

Kantola jätti virkansa Turun hiippakunnan piispana vuonna 2005, koska katsoi menettäneensä viran hoitamisessa tarvittavan uskottavuuden uskottomuutensa ja sitä seuranneen avioeronsa vuoksi.

(MTV3)

(15.02.2005)

(01.03.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.