Mainos

Ex-kenraalista Thaimaan pääministeri?

Maan sotilasjohto ei ole vahvistanut tai kiistänyt tiedotusvälineiden kertomaa tietoa kenraali Surayud Chulanontin mahdollisesta valinnasta.

Thaimaassa vallan kaapannut sotilasjuntta on valitsemassa eläkkeellä olevan kenraalin pääministeriksi, maan tiedotusvälineet kertovat.

Useiden lehtien ja radioaseman mukaan 63-vuotias kenraali Surayud Chulanont seuraa pääministerinä vallasta syöstyä Thaksin Shinawatraa.

Sotilasjuntan arvioidaan ilmoittavan uudesta pääministeristä virallisesti sunnuntaina. Surayud on tähän asti toiminut Thaimaan kuninkaan neuvonantajana.

Sotilasjuntan edustaja Palangoon Klaharn ei vahvistanut, eikä kiistänyt tietoa Surayudin nimittämisestä pääministeriksi.

Sotilasjuntta: Hallitukselle vapaat kädet

Thaimaan väliaikainen pääministeri saa vapaat kädet hallituksen johtamiseen, lupasi maan sotilasvallankaappausta johtava kenraali Sonthi Boonyaratglin.

- Olisi täysin mahdotonta, että me kontrolloisimme hallitusta. Me tulemme olemaan hallituksen työkalu rauhan säilyttämiseksi, kenraali sanoi uutistoimisto Reutersin haastattelussa.

Boonyaratglin ei suostunut kertomaan vielä väliaikaisen pääministerin nimeä. Kenraalin mukaan valinta alistetaan kuningas Bhumibol Adulyadejin hyväksyttäväksi heti sen jälkeen, kun perustuslaki on hyväksytty.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.