Mainos

Elinkautisvanki löi tuntematonta miestä metsästysveitsellä poskeen – uhrin silmästä meni näkökyky

Helsingin käräjäoikeudessa käsitellään tänään poikkeuksellista pahoinpitelytapausta.

Viime kesällä elinkautisesta vankeudesta ehdonalaiseen vapautunutta Jonne Matias Kantolaa syytetään viime loppiaisena tapahtuneesta törkeästä pahoinpitelystä.

Kantolan syytetään lyöneen entuudestaan täysin tuntematonta miestä metsästysveitsellä poskeen. Pahoinpitelyn seurauksena uhri menetti vasemmasta silmästään näkökyvyn.

Pahoinpitely tapahtui 6. tammikuuta helsinkiläisravintolassa, jossa uhri oli viettämässä kavereidensa kanssa iltaa. 24-vuotias mies oli mennyt ulos tupakalle, jolloin ravintolaan saapui myös syytetty.

Syyttäjän mukaan Kantola oli yhtäkkiä tarttunut uhria olkapäästä kiinni ja iskenyt häntä 36-senttisellä metsästysveitsellä poskeen täysin ilman ennakkovaroitusta tai keskustelua. Tämän jälkeen Kantola oli paennut paikalta. Poliisi pääsi syytetyn jäljille muun muassa ravintolan valvontanauhojen perusteella.

Syyttäjä vaatii Kantolalle vähintään viiden vuoden vankeusrangaistusta. 

Raskas rikoshistoria

Kantola oli vapautunut elinkautisesta vankeudesta vasta viime heinäkuussa. Hän oli tammikuun pahoinpitelyn aikana ehdonalaisessa ja koeajalla, joka kestää elinkautisen jälkeen yhteensä kolme vuotta.

Kantola tuomittiin elinkautiseen vankeusrangaistukseen vuonna 2000 niin sanotusta makasiinimurhasta. Hän pahoinpiteli hengiltä VR:n entisillä makaasiineilla Helsingin keskustassa autossa nukkuneen asunnottoman miehen.

Mielentilatutkimuksessa hänet todettiin syyntakeiseksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.