Mainos

Ex-asiamies pyörsi väitteet Vihriälän tietovuodosta

Nuorisosäätiön entinen asiamies Jorma Heikkinen perui tiistaisen väitteen, että olisi saanut ex-kansanedustaja Jukka Vihriälältä (kesk.) salaista tietoa valtiovarainvaliokunnasta.

Heikkistä kuultiin Helsingin käräjäoikeudessa Nuorisosäätiö-vyyhden lahjushaaran käsittelyssä. Vihriälä kiisti tietovuotoväitteet tuoreeltaan tiistaina.

– Minulla oli käsitys, ettei hän minulle mitään salaista tietoa anna, Heikkinen sanoi tänään oikeudessa.

Heikkinen kuitenkin pysyi kertomuksissaan, että Vihriälä oli kiinnostava valtiovarainvaliokuntajäsenyyteensä vuoksi, ei siksi että istui tuolloin myös Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) hallituksen puheenjohtajana.

Syyttäjä epäilee Heikkisen lahjoneen Vihriälää Tallinnan-matkoilla ja tauluostoilla. Kumpikin kiistää lahjussyytteet. Heikkinen pitää syytteitä mahdottomina. Hänen mukaansa Vihriälä ei olisi voinut vaikuttaa säätiön hakemusten menestymiseen, sillä hankkeet kulkivat ennen häntä niin monen viraston ja seulan läpi.

Lisäksi se olisi ollut Heikkisen mielestä myös tarpeetonta. Keskustaustainen säätiö sai hakemuksensa maaliin ilman voitelua.

– Keskusta ei ollut ainoa, jolla tällainen systeemi on. Kaikilla puolueilla on näitä. Poliittiset nimitykset tekevät sen mahdolliseksi, että tällaisia syntyy.

"Olisi voitu puhua Helsingissäkin"

Heikkinen muisteli aloitteen Tallinnasta ja kylpylästä tulleen Vihriälältä. Ex-asiamiehen mielestä tapaamisille oli tarvetta, mutta tiedot olisi voitu vaihtaa Helsingissäkin.

– Emme tavanneet Vihriälää vastentahtoisesti, vaan se Tallinna oudoksutti. Me lisäsimme siihen golfin peluun, kun halusimme tehdä muuta kuin kylpeä.

Virallisempaan matkaohjelmaan kuuluivat katsaukset RAY:n pelituottojen kehityksestä ja avustusten painopisteistä. Vihriälältä puolestaan haluttiin tietoa Suomen talouden ja rakennusalan näkymistä.

– Rahiksesta (RAY) hän ei pystynyt kertomaan minulle mitään sellaista, mitä en olisi jo tiennyt.

Heikkinen koki matkat vastavierailuiksi RAY:n järjestämille Luoston keskustahenkisille seminaareille, joihin itsekin osallistui.

– Olin siellä pari kertaa, mutta se oli minulle liian poliittista.

Lahjuksen ottamisesta epäilty Vihriälä pääsee ääneen tiistaina. Hän kiistää syytteet.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.