Mainos

Evira uskoo suomalaiseen kananmunaan

Jaana Husu-Kallio

Johtaja Jaana Husu-Kallio Evirasta muistuttaa, että suomalaisesta kananmunasta ei ole löytynyt mitään huomautettavaa. Salmonellaa on löytynyt kolmen tilan kanojen ulosteista. Suomessa se on poikkeuksellista ja siksi asiasta päätettiin tiedottaa. Kananmunat ovat koko ajan olleet turvallisia.

-Tässä tilanteessa voisi sanoa, että likainen kananmuna on riski, mutta eihän sellaisia tule suomalaisen kuluttajan ruokapöytään muutenkaan, sanoo Husu-Kallio.

-Salmonellan suhteen Suomi on maailman puhtain maa. Olen edelleenkin sitä mieltä, että suomalainen kananmuna on maailman puhtain elintarvike, kertoo Jaana Husu-Kallio.

Hän ei pidä mahdollisena, että salmonella olisi päässyt leviämään tiloilta ennen kuin se huomattiin. -Jos näin olisi käynyt, niin se merkitsisi, että laadunvarmistusketjun kaikissa vaiheissa kaikki olisi mennyt pieleen. Se riski on äärimmäisen teoreettinen.

-Likaiset kananmunat eivät missään tapauksessa kuulu kuluttajalle. Jos sellaisiin sattuisi törmäämään, niistä pitää aina reklamoida ja palauttaa kauppaan, neuvoo Husu-Kallio.

Suomen ylivertainen asema salmonellaturvallisuuden suhteen aiotaan säilyttää jatkossakin. Nyt viranomaiset ryhtyvät jatkotoimiin, että havaittu salmonella saataisiin kitkettyä ja Suomen salmonellatilanne pysyisi jatkossakin maailman parhaana.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.