Mainos

Evira: Turkistarhojen vuosittaiset tarkastukset mahdottomia

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira näkee, että viranomaisten on täysin mahdotonta tarkastaa turkistarhoja vuosittain. Eviran ylitarkastaja Taina Mikkonen kommentoi Ylen uutisille, että alan on itse korjattava tarhojen laiminlyönnit.

Turkiseläinten kasvattajat ovat valpastuneet Oikeutta Eläimille -yhdistyksen uuden kuvamateriaalin vuoksi. Yhdistys on kuvannut salaa noin 80 turkistilalla vuoden 2010 aikana. Valtaosa kuvatuista tarhoista sijaitsee Keski-Pohjanmaalla tai Pohjanmaalla.

Suomen Turkiseläinkasvattajien liitto (STKL) tuomitsee eläinten laiminlyönnit.

- Tuomitsemme jyrkästi laiminlyönnit eläinten hyvinvoinnissa. Niitä ei voi mitenkään puolustella ja asiat on hoidettava kaikilta osin kuntoon, toteaa STKL:n toiminnanjohtaja Tuula Dahlman tiedotteessa.

STKL:n hallituksen puheenjohtaja Ulf Enroth sanoo Ylen uutisissa, että yrittäjät ovat viime kädessä itse vastuussa eläinten hyvinvoinnista.

- Meidän pitää ensiksi kuulla näitä kyseisiä tarhaajia, kuunnella heidän kantansa siitä, mikä on totuus näiden kuvien takana. Turkiseläinten kasvattajien liitto käy sitten nämä kuvissa olleet tarhat läpi yhdessä läänineläinlääkärin kanssa, Enroth selvittää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.